Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα – Δρακόντεια μέτρα ενόψει της απόφασης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα – Δρακόντεια μέτρα ενόψει της απόφασης

Δείτε τις φωτογραφίες

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο Αθηνών καθώς σήμερα αναμένεται η απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Λίγο μετά τις 8 άρχισαν να μπαίνουν στην δικαστική αίθουσα , η οποία προηγουμένως είχε ελεγχθεί από ειδικά σκυλιά της αστυνομίας, , δικηγόροι και δημοσιογράφοι τα ονόματα των οποίων είναι καταγεγραμμένα σε λίστα.

Τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και διπλότσεκάρουν τις λίστες με τα ονόματα. Εκεί έφτασε και η Μάγδα Φύσσα.

Χιλιάδες πολίτες είτε βρίσκονται γύρω από το Εφετείο κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «δεν είναι αθώοι» είτε αλλού, εντός και εκτός της Ελλάδας, θα λάβουν σε λίγες ώρες από την Δικαιοσύνη την πιο θεμελιώδη απάντησή της στο ερώτημα που θέτει κάθε ποινική υπόθεση: Αθώος ή Ένοχος.

Οι δικαστές, που επί ένα μήνα συνεδρίαζαν υπό άκρα μυστικότητα, σήμερα καλούνται να αποδώσουν δίκαιο στα θύματα τριών συγκεκριμένων αιματηρών υποθέσεων και να αποφανθούν αν τα εγκλήματα αυτά έγιναν «σε εφαρμογή των καταστατικών “ αρχών”» και επιδιώξεων μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο θα κρίνει πρόσωπα και θα αποτιμήσει νομικά την ευθύνη καθενός. Παράλληλα με την ετυμηγορία του θα δώσει μία απάντηση στο αν οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις λειτούργησαν αυτόνομα και μεμονωμένα -όπως είπε η εισαγγελέας- ή ως «γρανάζια» «ενός μισαλλόδοξου , βίαιου, ναζιστικής μορφής και δομής μηχανισμού που εκφράστηκε με λόγια και έργα ακραία». Από την αντίληψη των δικαστών για αυτό το ζήτημα θα κριθεί και η τύχη προσώπων, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που σύμφωνα με την κατηγορία έθεταν τα «γρανάζια» σε κίνηση τόσο στις υποθέσεις Φύσσα, Αιγύπτιων και ΠΑΜΕ όσο και σε δεκάδες άλλες.

Δωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Παρακαλούμε περιμένετε ...