Συγκέντρωση καλλιτεχνών στα Προπύλαια- Κάλυψαν αγάλματα με μαύρα πανό

Συγκέντρωση καλλιτεχνών στα Προπύλαια- Κάλυψαν αγάλματα με μαύρα πανό

Η πρώτη διαμαρτυρία με τα περιοριστικά μέτρα των διαδηλώσεων σε ισχύ- Δείτε εικόνες και βίντεο του news.gr

Εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από σχετικό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ωρών, θα είναι η πρώτη μορφή διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί με τους «περιορισμούς προβλέπει ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν προς το Σύνταγμα.

Κλειστή είναι η λεωφορειολωρίδα της λεωφόρου Πανεπιστημίου, ενώ οι καλλιτέχνες κάλυψαν με μαύρα πανό κάποια αγάλματα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από την απόλυτη αδιαφορία που βιώσαμε από το υπουργείο Πολιτισμού τους τελευταίους έξι μήνες, ο χώρος του πολιτισμού απέκτησε μια θλιβερή πρωτιά. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος γίνεται η πρώτη συλλογικότητα που υφίσταται όσους περιορισμούς προβλέπει ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να περιοριστεί σε τμήμα του δρόμου. Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που είναι ανύπαρκτα όταν χρειάζεται να φτιάξει προστατευτικό πλαίσιο για τον Πολιτισμό και να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, ενεργοποιούνται ταχύτατα όταν είναι να καταστείλει την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σας καλούμε όλους δίπλα μας. Σας χρειαζόμαστε για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι ο Πολιτισμός δεν φιμώνεται, δεν περιορίζεται, δεν καταστέλλεται. Ο Πολιτισμός είναι το οξυγόνο την κοινωνίας και, πολιτισμένα, θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Κι αν κάτι δεν είναι ο Πολιτισμός, σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να πειραματίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αντιξοότητες παρόλα αυτά, μας πεισμώνουν. Γι αυτό δίνουμε πιο ενωτικά, μαζικά και δυναμικά από ποτέ ένα βροντερό «παρόν» αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στα Προπύλαια, για να διαδηλώσουμε με φαντασία, ευρηματικότητα και Πολιτισμό ότι δεν κάνουμε πίσω.

Συνάδελφοι, παρακαλούμε να προσέλθετε, φορώντας μάσκες. Η χρήση της μάσκας, όπως άλλωστε και η τήρηση αποστάσεων, είναι απαραίτητη ως μέτρο προφύλαξης της υγείας όλων μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τον Πολιτισμό ζωντανό».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του news.gr:

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Παρακαλούμε περιμένετε ...