Δολοφονία Σούζαν Ίτον στην Κρήτη: Αλλάζει τον ισχυρισμό του για τον βιασμό ο κατηγορούμενος

Δολοφονία Σούζαν Ίτον στην Κρήτη: Αλλάζει τον ισχυρισμό του για τον βιασμό ο κατηγορούμενος

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Σε λιγότερο από δύο μήνες αναμένεται να αναβιώσει στα δικαστήρια η φρικτή δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας, Σούζαν Ίτον, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε τον Ιούλιο του 2019 μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Πρόκειται για μία πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε τόσο την τοπική κοινωνία όσο ολόκληρο το πανελλήνιο ενώ ασχολήθηκαν και τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατηγορούμενος είναι ο 28χρονος, πλέον, Γ.Π. ο οποίος λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της 60χρονης προσήχθη ως κύριος ύποπτος και τελικά ομολόγησε στις αρχές – με φρικιαστικές λεπτομέρειες – ότι βίασε και σκότωσε την Σούζαν Ίτον ενώ στη συνέχεια υπέδειξε και το σπήλαιο όπου πέταξε το πτώμα.

Ο ίδιος όμως, κατά τη διάρκεια της ψυχιατρικής γνωμάτευσης, φαίνεται ότι άλλαξε τους ισχυρισμούς του λέγοντας ότι «ουδέποτε την άγγιξε» και δεν υπάρχει βιασμός.

Αυτό έγινε, όπως μεταδίδει το cretapost.gr λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του dna της 60χρονης που έδειχναν ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Σήμερα, ο 28χρονος φαίνεται ότι εμμένει στην αλλαγή των ισχυρισμών του ωστόσο παραμένει μεγάλο ερωτηματικό το τι θα ισχυριστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ο 28χρονος φαίνεται ότι εμμένει στους ισχυρισμούς του ότι δεν υπήρξε κάποιος βιασμός αν και ουδέποτε προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Επίσημα ισχύει η πρώτη του κατάθεση», επεσήμανε στο cretapost ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος ο οποίος σε ερώτηση αν θα επιμείνει στην αλλαγή των ισχυρισμών του ενώπιον του δικαστηρίου απάντησε «Πιθανότατα ναι και τότε θα έχουμε επίσημα την αλλαγή της ομολογίας του».