Τι πρέπει να ρωτάς κάθε μέρα τον εαυτό σου για να είσαι παραγωγικός

Τι πρέπει να ρωτάς κάθε μέρα τον εαυτό σου για να είσαι παραγωγικός

Μια απλή αλλά αποτελεσματική ερώτηση

Η κάθε μέρα σου πιθανόν είναι πολύ απαιτητική και έχεις πολλές υποχρεώσεις που συχνά σε μπλοκάρουν και σε κάνουν να νιώθεις λιγότερο παραγωγικός στη δουλειά σου. Είναι πολύ σημαντικό, αρχικά, να έχεις ένα πρόγραμμα και να βάζεις προτεραιότητες. 

Ο νευροεπιστήμονας Jason Davis, μάλιστα, καθώς και συγγραφέας του βιβλίου Two Awesome Hours αναφέρει σύμφωνα με το inc.com ότι υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό στη διαχείριση του χρόνου και κατ' επέκταση στην παραγωγικότητά σου. Και σύμφωνα με τον ίδιο είναι το να ξέρεις τι είναι πιο σημαντικό να κάνεις κάθε μέρα. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με μία και μοναδική ερώτηση. «Τι έχω να κάνω σημέρα;»

Κάνοντας αυτή την ερώτηση θα σταματήσεις να βάζεις μπροστά δουλειές και πράγματα που δεν έχουν τόση σημασία και θα επικεντρωθείς σε όσα σε κάνουν πιο παραγωγικό. Μια και μόνο, λοιπόν, ερώτηση στην αρχή της ημέρας θα καθορίσει σε τι θα επικεντρωθείς και πώς θα το κάνεις καλύτερα. Το να βάζεις μικρούς στόχους καθημερινά θα σε κάνει στο τέλος της εβδομάδας να έχεις ολοκληρώσει παραπάνω υποχρεώσεις απ' ό,τι νόμιζες ότι μπορείς.