Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του 56χρονου – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους 3 τραυματίες

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του 56χρονου – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους 3 τραυματίες

Στο χειρουργείο σήμερα η 67χρονη

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε σήμερα το νοσοκομείο «Παπανικολάου» αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των τριών θυμάτων της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 56χρονος είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο και η κατάστασή του κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η 67χρονη οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου.

Τέλος η κατάσταση της υγείας της 47χρονης παρουσιάζει βελτίωση ενώ η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αναλυτικά το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας των τριών τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2020 από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», η τελευταία ιατρική ενημέρωση για την Δευτέρα 20 Ιουλίου έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με βελτιωμένη την κατάσταση της υγείας της. Είναι εκτός κινδύνου.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών η οποία νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Λόγω σταθεροποίησης της κατάστασης της σήμερα οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο. Η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη».