Μεγάλος Περίπατος: Ξεκίνησαν οι αλλαγές στην Ερμού

Μεγάλος Περίπατος: Ξεκίνησαν οι αλλαγές στην Ερμού

Πώς διαμορφώνεται η περιοχή από το Μοναστηράκι έως το Θησείο

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στην Ερμού, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, από το ύψος της οδού Αθηνάς με κατεύθυνση προς το Θησείο.

Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Πρώτο Θέμα 104,6 fm ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την κριτική για τον Μεγάλο Περίπατο «Οξυγόνο στη Δημοκρατία».

Επίσης ο δήμος Αθηναίων τοποθετεί παγκάκια σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου.

«Εσείς λέτε ότι είστε υπέρ και πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να γίνει αυτό με ένα μαγικό κουμπί;» διερωτήθηκε ο κ. Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε πως «η ιδέα είναι να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στον πεζό, στον ποδηλάτη και στον επιβάτη».


Όσον αφορά τα όσα λέγονται για την ταλαιπωρία των Αθηναίων που κινούνται στο κέντρο ο κ. Μπακογιάννης είπε:

«Να το πάρει το ανάθεμα ο δήμος, αλλά καμία αντίρρηση να μιλήσουμε λίγο πρακτικά» σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, υπενθυμίζοντας ότι ο Μεγάλος Περίπατος έχει χαραχθεί σε μια διαδρομή που υπάρχουν 7-8 σταθμοί του μετρό και τα περισσότερα δρομολόγια των λεωφορείων.

«Αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων υπάρχει μια επιτροπή, όπου συνεργάζονται όλοι οι φορείς των συγκοινωνιών της πόλης» είπε και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες «θα πάει πιο γρήγορα η κυκλοφορία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος