Ένταση με ύβρεις και απειλές ανάμεσα σε Μπέο και κατοίκους στις Σταγιάτες

Ένταση με ύβρεις και απειλές ανάμεσα σε Μπέο και κατοίκους στις Σταγιάτες

Ο δήμαρχος Βόλου συνοδεία αστυνομικών άλλαξε κλειδαριές στο μουσείο του χωριού

Νέο σκηνικό έντασης στήθηκε ξανά σήμερα στις Σταγιάτες Πηλίου, όπου βρέθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, άλλαξε κλειδαριές στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού (Μουσείο), συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, αστυνομικούς και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ φέρεται να έβριζε και να απειλούσε τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία.

Σύμφωνα με κατοίκους, ο δήμαρχος αποδοκιμάστηκε έντονα και αναγκάστηκε να φύγει εντός 5 λεπτών, αφού έβριζε τους κατοίκους και τους απειλούσε, λέγοντας ότι αυτόν ψήφισε ο κόσμος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Επίσης υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ ήθελαν να τοποθετήσουν ταμπέλες, ότι απαγορεύεται η κατανάλωση του νερού, παρά τις ενστάσεις των κατοίκων, όταν δεν υπάρχει απόφαση και δεν τοιχοκολλήθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν.

Σύμφωνα με κάτοικο, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ προσπαθούσαν να τρυπήσουν με δράπανο την κεντρική βρύση, που υπάρχει Οθωμανική υπογραφή του 18ου αιώνα, κίνηση στην οποία αντέδρασαν οι κάτοικοι και ζητούσαν να κληθεί η αρχαιολογική υπηρεσία, γιατί πρόκειται για μνημείο. Τελικά, οι δύο ταμπέλες απαγόρευσης χρήσης του νερού τοποθετήθηκαν σε πλατάνια και ο δήμαρχος αποχώρησε εντός πέντε λεπτών.

Για την «επίσκεψη» Μπέου στο χωριό ενημερώθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που συνέστησε στους κατοίκους να ζητήσουν τα ονόματά τους, το έγγραφο της παρουσίας τους για ποιο λόγο βρίσκονται στις Σταγιάτες και να ενημερωθούν τι σκοπεύουν να κάνουν.