Ηλίας Ζαγοραίος: Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά

Ηλίας Ζαγοραίος: Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά

Τι απαντά σε δημοσιεύματα ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας από το 2014 έως το 2017, με δήλωσή του απαντά σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπό του.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψή μου αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του ΑΠ και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει.

Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευόμενοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου ήτοι την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δάσκαλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».