Γιατρός-«μαϊμού»: Νέες αποκαλύψεις για το πώς προσέγγιζε τους ασθενείς ο 47χρονος

Γιατρός-«μαϊμού»: Νέες αποκαλύψεις για το πώς προσέγγιζε τους ασθενείς ο 47χρονος

Γνώριζε το πλήρες ιστορικό των θυμάτων του-Φωτογραφία του «επί τω έργω» σε καφετέρια

Στη δημοσιότητα ήρθαν νέα στοιχεία για τον τρόπο δράσης του γιατρού «μαϊμού», ο οποίος πέρασε σήμερα από τον ανακριτή δηλώνοντας βοτανολόγος ενώ συστηνόταν στα θύματα του ως ογκολόγος και συνεργάτης κλινικής στην Ελβετία και υποσχόταν ίαση.

Ο 47χρονος προφυλακίστηκε ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που εξαπάτησε υπολογίζεται τουλάχιστον στους 45 ενώ τρεις κατέληξαν.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε η εκπομπή Live News, στο MEGA, ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν καλοντυμένος και κρατώντας μια ιατρική τσάντα ενώ επισκεπτόταν ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και δημόσια ιατρεία αναζητώντας απελπισμένους ασθενείς. Αυτό που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το πώς γνώριζε το ιατρικό ιστορικό των υποψηφίων θυμάτων.

«Ήξερε τα πάντα για μένα, ήξερε που νοσηλεύομαι, ήξερε τα τηλέφωνά μου, ήξερε τη διεύθυνσή μου, ήξερε τα πάντα για μένα» ανέφερε μία γυναίκα.

Κατάφερνε να έχει πλήρη πρόσβαση σε ιατρικούς φακέλους ασθενών. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα περιγράφει αποκλειστικά στο κανάλι, σύζυγος καρκινοπαθούς που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο «γιατρός» τον πλησίασε έχοντας πλήρη εικόνα του ιστορικού της συζύγου του και φορώντας ιατρική ποδιά του συστήθηκε ως ειδικός ογκολόγος.

«Ποιος του έδωσε τα χαρτιά της Γεωργίας; Ποιος του είπε ότι είναι σαν ρεβίθι ο όγκος που της βγάλαν από τον εγκέφαλο; Ποιος του είπε ότι έκανε 9 ώρες χειρουργείο; Ποιος του είπε ότι πάμε και ερχόμαστε από Ιεράπετρα - Ηράκλειο; Στο νοσοκομείο τον ξέρανε κάποιοι ειδικευόμενοι, γιατί είναι πανεπιστημιακό. Μόνο αυτούς ήξερε, δεν ήξερε μεγάλους γιατρούς» ανέφερε ο σύζυγός της γυναίκας.

Υποσχόταν θαύματα που κόστιζαν χρυσάφι

Σύμφωνα με καταγγελίες που παρουσίασε η εκπομπή στο MEGA, ο γιατρός «μαϊμού» υποσχόταν θαύματα, που κόστιζαν όμως χρυσάφι. Όπως ανέφερε μάρτυρας στην εκπομπή: «εμένα μου είπε 2.000 προκαταβολή για να μου κάνει μία φορά τον χρόνο μια θεραπεία που θα γινόμουν καλά. Συνολικά 8-10 θα πήγαινε η θεραπεία, αλλά ήθελε προκαταβολή 2.000».

H δημοσιοποίηση των στοιχείων του έφερε στο φως νέες μαρτυρίες για τη δράση του «γιατρού». Οι αρχές ερευνούν μαρτυρίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η λίστα των θυμάτων του είναι μεγάλη.

Η υποσχόμενη γιατρειά θα ερχόταν με βότανα και ειδικά σκευάσματα. Σε πολλές περιπτώσεις όμως προέτρεπε τα θύματα του ακόμη και σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας καταφτάνουν συνεχώς καταγγελίες για τον ψευτογιατρό, που κατάφερνε με μεγάλη ευκολία να έχει πρόσβαση σε κλινικές και δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι το πώς κατάφερνε να έχει στα χέρια το ιατρικό ιστορικό ασθενών και αν υπάρχουν συνεργοί του σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε καφετέρια...επί τω έργω

Στην ίδια πάντα εκπομπή του MEGA, παρουσιάστηκε μία φωτογραφία του γιατρού «μαϊμού» με τρεις γυναίκες - υποψήφια θύματά του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί σε καφέ και ο «γιατρός» φέρεται να είναι επί τω έργω.