Τα μυστικά των ψυχολόγων για να μένεις πάντα ευτυχισμένος

Τα μυστικά των ψυχολόγων για να μένεις πάντα ευτυχισμένος

Οι συνήθειες που θα σου αυξήσουν τη διάθεση

Πολύ πιθανόν να σου έχει τύχει να ξυπνάς το πρωί με καθόλου καλή διάθεση και να νιώθεις ότι σε πλακώνουν τα προβλήματα. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να σε βασανίζει η διάθεσή σου δεν είναι καλή και δε νιώθεις ευτυχισμένος. Δεν είσαι ο μόνος! Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι μια συνηθισμένη κατάσταση την οποία βιώνουν ακόμη και άνθρωποι που τα έχουν όλα.

Οι ψυχολόγοι λοιπόν αποκαλύπτουν τα μυστικά που θα σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος ακόμη και μέσα στα μικροπροβλήματά σου...

Κάνε αγκαλιές

Η κοινωνική στήριξη είναι πολύ σημαντική και γι' αυτόν που την εισπράττει και γι' αυτόν που την προσφέρει. Οι αγκαλιές κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα και πιο χαρούμενοι. Αρκεί να στεφτείς ότι αν αφαιρεθεί από τον άνθρωπο η επικοινωνία μέσω της αφής, ο εγκέφαλος το ερμηνεύει σαν σωματικό πόνο.

Πες ευχαριστώ

Η ευγνωμοσύνη παράγει ευτυχία. Με αυτό τον τρόπο γεμίζουμε θετική ενέργεια και την εκπέμπουμε. Όταν λες ευχαριστώ και το νιώθεις κάνεις κάποιον άλλο ευτυχισμένο αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνεις.

Μάθε καινούρια πράγματα

Η ικανοποίηση του να μαθαίνεις μια καινούρια γλώσσα ή ακόμη και η παρακολούθηση ενός ντοκιμαντέρ, μας κάνει πιο χαρούμενους σύμφωνα με τους ειδικούς. Η γνώση φέρνει ευτυχία, το ήξερες;

Κάνε γυμναστική

Η εξήγηση είναι καθαρά επιστημονική. Όταν ασκείσαι στην αρχή νιώθεις κάποιο άγχος που δεν το αντιλαμβάνεσαι. Έπειτα όμως λαμβάνει χώρα η απελευθέρωση των ενδορφινών. Με επιστημονικούς όρους, οι ενδορφίνες παράγονται από την υπόφυση του εγκεφάλου ως ανταμοιβή και είναι παρόμοια με τα οπιούχα (όπως η μορφίνη), που μειώνουν τον πόνο και ανεβάζουν τη διάθεση.