Τα τρία βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο λούσιμο

Τα τρία βασικά λάθη που κάνουμε όλοι στο λούσιμο

Δεν παει το μυαλό σου

Μπορεί το λούσιμο να φαίνεται μια απλή διαδικασία αλλά τελικά μπορεί να κάνουμε περισσότερα λάθη απ' όσα νομίζουμε. Κι αυτό κυρίως από αμέλεια η οποία στο τέλος μας στοιχίζει περισσότερο ή λιγότερο. Δείτε παρακάτω τρία βασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι στο λούσιμο και πρέπει να τα σταματήσουμε...

Λουζόμαστε πάρα πολύ συχνά

Το καθημερινό λούσιμο δεν είναι απαραίτητο αλλά αντιθέτως μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα για τα μαλλιά σου. Το πιθανότερο είναι να σας προκαλέσει λιπαρότητα ή και ευαισθησία στο δέρμα. Θα πρέπει να αφήνετε τουλάχιστον μία μέρα ανάμεσα στα λουσίματα.

Χρησιμοποιούμε καυτό νερό

Αυτό απαγορεύεται ρηγά μιας και με αυτόν τον τρόπο εξασθενούν όλα τα φυσικά έλαια της τρίχας. Αντιθέτως το ιδανικό αν το αντέχετε είναι όχι το χλιάρό αλλά το κρύο νερό. Λειτουργεί ευεργετικά για την τρίχα σας.

Επιλέγουμε προϊόντα που δεν ταιριάζουν στον τύπο μαλλιών μας

Αρχικά θα πρέπει να περιορίσετε τα πολλά προϊόντα styling αν δεν τα χρειάζεστε. Έπειτα αν παρατηρείτε έντονη λιπαρότητα ή κνησμό μήπως πρέπει να αλλάξετε σαμπουάν; Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν άλλα προϊόντα για την ξηρή επιδερμίδα και άλλα για την λιπαρή ή τα βαμμένα μαλλιά. Επίλεξε όποιο σου ταιριάζει.