Η άσκηση που καις τις περισσότερες θερμίδες ακόμη και στο σπίτι

Η άσκηση που καις τις περισσότερες θερμίδες ακόμη και στο σπίτι

Απλή και αποτελεσματική

Η απώλεια βάρους και η καλύτερη υγεία του σώματος απαιτεί σωστή διατροφή και άσκηση. Αν τώρα θέλετε να χάσετε κιλά όσο πιο άμεσα αλλά ταυτόχρονα να γυμνάζετε το σώμα σας, θεωρείται ότι υπάρχει μια άσκηση με την οποία μπορείτε να καίτε τις περισσότερες θερμίδες ακόμη και στο σπίτι.

Αυτή η άσκηση βοηθά πολύ σημαντικά στην καρδιά, την ευελιξία, τον ρυθμό, τη δύναμη των μυών, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια. Τονώνει όλο το σώμα, βοηθάει στην μυϊκή ενδυνάμωση των ποδιών, των γλουτών και των χεριών, βελτιώνει την ισορροπία και το συντονισμό των κινήσεων. Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση, γιατί δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερο εξοπλισμό, ούτε πολλά χρήματα, ούτε συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής. Ο λόγος για την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση η οποία μπορεί να γίνει με το παραδοσιακό σκοινάκι!

Το σχοινάκι είναι μία παραδοσιακή υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) για καύση λίπους. Έχει αποδειχθεί μάλιστα πως καίει περισσότερες θερμίδες και από το τρέξιμο. Το σχοινάκι δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά και ένας τέλειος τρόπος γυμναστικής με μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό και το σώμα. Εύχρηστο και πρακτικό, γιατί μπορείς να ασκηθείς παντού, μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα και να κάψεις θερμίδες και λίπος. Είναι μια από τις αποτελεσματικότερες γρήγορες αερόβιες ασκήσεις που ενδυναμώνουν όλους τους μύες. Σύμφωνα με έρευνες, 10 λεπτά σκοινάκι είναι εξίσου αποτελεσματικά με 30 λεπτά τρέξιμο όσον αφορά την καρδιαγγειακή βελτίωση και το κάψιμο θερμίδων. Με το σχοινάκι καίτε περίπου 330 θερμίδες, ενώ με το τρέξιμο 270 θερμίδες.

Επίσης, το σχοινάκι ενθαρρύνει το σώμα μας να παράγει ενδορφίνες. Αυτές οι ορμόνες μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και μειώνουν την αγωνία και το άγχος.