Φονικό στην Κρήτη: «Κάποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια»

Φονικό στην Κρήτη: «Κάποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια»

«Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν καταθέσει ακόμα» δηλώνει η δικηγόρος του 29χρονου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τη βαλλιστική εξέταση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στο διπλό φονικό των Ανωγείων, η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Καλομοίρη, μίλησε για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ σε απογευματινή εκπομπή του Mega.

Η δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη Αλεξάνδρα Σπανάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «υπάρχουν δύο διαφορετικά διαμετρήματα στους κάλυκες που έχουν εντοπιστεί στο σημείο που συνέβη το περιστατικό και έχουν συλλεχθεί από την Αστυνομία και έχουν καταχωρηθεί στην έκθεση αυτοψίας και στη διαβιβαστική αναφορά που έχει συνοδεύσει τη δικογραφία, οποία πήγε στα χέρια της εισαγγελέα».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα όπλα»

«Το ένα όπλο είναι το εντολέα μου», τόνισε η δικηγόρος ενώ για το δεύτερο όπλο ανέφερε: «για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σαφή. Αυτήν τη στιγμή, βέβαια, είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, παρά το ότι η δικογραφία για τον εντολέα μου έχει ολοκληρωθεί. Το δεύτερο όπλο φυσικά και ανήκει στον Ξυλούρη, τον νεκρό. Φυσικά πυροβόλησε ο ίδιος με αυτό το όπλο.Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων και άλλα στοιχεία που βοηθούν στην αποτίμηση των πραγματικών περιστατικών όπως ακριβώς εξελίχθηκαν. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχε και τέταρτο άτομο, απάντησε: «Φυσικά και υπήρχαν και άλλα πρόσωπα, αρκετά. Φυσικά υπάρχουν πάνω από τρεις μαρτυρίες συνολικά. Στα χέρια μου έχω και μαρτυρίες από την πλευρά της οικογενείας Ξυλούρη, που περιγράφει το περιστατικό. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν παρόντες και ακόμη δεν έχουν καταθέσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αντικειμενική αλήθεια. Αυτή δεν διαστρεβλώνεται».

«Στόχος όλων μας, όλων μας πιστέψτε με, είναι να  πρυτανεύσει η λογική, να μην επεκταθούν τα επεισόδια για κανέναν λόγο. Οι δύο οικογένειες είναι συγκλονισμένες, αλλά εγώ είμαι συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Αλλά, και δικό μου μέλημα, πρωτίστως και κυρίως, είναι η ανάδειξη της αλήθειας», κατέληξε η κ. Σπανάκη.