Φονικό στην Κρήτη: Ο μοιραίος διαπληκτισμός που οδήγησε στις δύο δολοφονίες

Φονικό στην Κρήτη: Ο μοιραίος διαπληκτισμός που οδήγησε στις δύο δολοφονίες

Η λογομαχία που εξελίχθηκε σε συμπλοκή και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα...

Ολοένα και νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γύρω από το στυγερό φονικό στα Ανώγεια, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και που στοίχισε τη ζωή σε δύο συγχωριανούς.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος, ισχυρίζεται, σύμφωνα με το cretalive.gr, ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρεκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε «γκεσταπίτες».

Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: «Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;»

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο.

Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λ.Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!».

Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στεκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε «άδειασε» το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακομα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.