Φονικό στα Ανώγεια με δύο νεκρούς και έναν τραυματία

Φονικό στα Ανώγεια με δύο νεκρούς και έναν τραυματία

Σε διαφορετική ημέρα οι κηδείες υπό τον φόβο βεντέτας

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ανώγεια έπειτα αππό την φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς και έναν τραυματία.

Για άγνωστη αιτία, δύο άνδρες ο 62χρονος Λ. Κ.  και ο Γ.Ξ, 30 ετών, κτηνοτρόφος, τσακώθηκαν στην πλατεία του Περαχωρίου με συνέπεια να βγούν τα όπλα. Πρώτο θύμα ο 62χρονος και στη συνέχεια ο 30χρονος, ενώ ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφριά (με σφαίρα κάτω από το γόνατο του ποδιού του) επιδιώκοντας να χωρίσει τους δύο άνδρες όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Μετά το φονικό, η σορός του 30χρόνου έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του 62χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (για ευνόητους λόγους). Σήμερα θα γίνει η νεκροψία νεκροτομή τους.

Αμφότερα τα θύματα είχαν τραύματα στο στήθος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30 χρόνος είχε και μώλωπες στο πρόσωπο.

Γιατί τσακώθηκαν

Εκείνο που αποτελεί ένα σημαντικό ερώτημα είναι ο λόγος για τον οποίο οι δύο άνδρες έφτασαν στο σημείο να λογομαχήσουν, πριν βγούν τα όπλα. Οι δύο άνδρες εξάλλου έμεναν σε, σχεδόν διπλανές πόρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν προσωπικές διαφορές, χωρίς ωστόσο να διευκρίνιζεται ποιες ακριβώς ήταν (πιθανόν κτηματικές διαφορές). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε κάποιο "ιστορικό" μεταξύ τους, αλλά και αυτό ακόμα δεν δικαιολογεί να βγουν τα όπλα.

Ο 63χρονος ήθελε να κατευνάσει τα πνεύματα αφού λογομαχούσαν ο γιος του με τον κτηνοτρόφο

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αρχή λογομάχησαν ο 30χρονος κτηνοτρόφος, με τον γιο του 63χρονου. Πιάστηκαν μάλιστα στα χέρια και στη συνέχεια ο κτηνοτρόφος πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε οπλισμένος. Εκεί μπήκε στη μέση ο 63χρονος ο οποίος στην προσπάθειά του να χωρίσει τους δύο νέους δέχτξηκε μια σφαίρα από το όπλο του 30χρονου κτηνοτρόφου. Στη συνέχεια, ο κτηνοτρόφος δέχτηκε τα πυρά (πιθανόν 7 σφαίρες) από τον γιο του 63χρονου. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή όπου αναζητείται από τις αρχές.

Στα Ανώγεια βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Το σημείο που έγινε το φονικό έχει αποκλειστεί με κορδέλες, ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, παρακολουθεί σοκαρισμένος τις εξελίξεις.

Μάλιστα, εκείνος που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές είναι ο μεγαλύτερος γιος του 62χρονου θύματος, που φέρεται ότι πυροβόλησε τον 30χρονο που έπεσε επίσης νεκρός.

Σε διαφορετική ημέρα οι κηδείες

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί είναι το πότε και πού θα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων. Το βέβαιο είναι και σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές ημέρες και φυσικά σε διαφορετικό μέρος, ώστε να είναι εφικτό να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται και να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο, μεταξύ συγγενών.

Δεδομένα επίσης, θα πραγματοποιηθεί λεπτομερής αυτοψία από τις αστυνομικές αρχές που ερευνούν με ιδιαίτερη τις συνθήκες της απίστευτης τραγωδίας που φέρνει - δυστυχώς- πάλι την Κρήτη στο "κάδρο" της επικαιρότητας.