Τέσσερις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης

Τέσσερις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης

Εντοπίστηκαν συνολικά 936,4 γρ. της ναρκωτικής ουσίας σε δύο σπίτια και σε διαμέρισμα-«καβάτζα»

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης κατάφεραν να εντοπίσουν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν τα παραπάνω άτομα και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο οικίες τους, καθώς και σε διαμέρισμα-«καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 936,4 γραμμαρίων,
• ποσότητες κάνναβης βάρους 111 γραμμαρίων,
• 4 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν μέσα σε δοχεία,
• φαρμακευτικά σκευάσματα για τη νόθευση κοκαΐνης,
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• συνολικό χρηματικό ποσό των 2.685 ευρώ,
• ένα πιστόλι κρότου με φυσίγγια,
• σάκοι μεταφοράς και νάιλον συσκευασίας των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα όχημα και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγραφα, οι δράστες εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν τουλάχιστον 85.000 ευρώ από τη διακίνηση των ναρκωτικών. Εκτιμάται -δε- κατά τα ίδια έγγραφα ότι οι τιμές για την απόκτηση κοκαϊνης και κάνναβης εμφανίζονται αυξημένες συγκριτικά με την περίοδο προ κοροναϊού, κάτι που αποδίδεται στην περιορισμένη διακίνηση λόγω των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό στη διασπορά του νέου κοροναϊού και της ενισχυμένης αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους.

Μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι δύο 24χρονοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι δύο 26χρονες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.