Οικογενειακή τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Έκαψε τον πατέρα του για ασήμαντη αφορμή

Οικογενειακή τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Έκαψε τον πατέρα του για ασήμαντη αφορμή

Ο 45χρονος έβαλε φωτιά στον 87χρονο μετά από διαπληκτισμό ανήμερα το Πάσχα και διέφυγε για να συλληφθεί λίγο αργότερα

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί ο 45χρονος άντρας, που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής τους Πάσχα σε περιοχή του δήμου Θερμαϊκού στην Θεσσαλονίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 87χρονου πατέρα του, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια φωτιάς το πρωί της ίδιας μέρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 45χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο συλληφθείς έπειτα από διαπληκτισμό με τον πατέρα του εντός του διαμερίσματος, όπου διέμενε η οικογένεια, έβαλε φωτιά στον 87χρονο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δέχθηκε κλήση στις 7:20 το πρωί της Κυριακής για φωτιά σε διαμέρισμα ορόφου στη Λεωφόρο Βασ. Όλγας, κατέφθασαν στο σημείο. Επιχείρησαν δέκα οχήματα -μεταξύ των οποίων βραχιονοφόρο και κλιμακοφόρο- και 25 πυροσβέστες. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο.

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό τον ηλικιωμένο, ενώ απομάκρυναν από γειτνιάζον διαμέρισμα, στο οποίο κατέφυγαν, τόσο τη σύζυγό του ηλικίας 81 ετών, όσο και τον άλλο γιο τους, οι οποίοι έφεραν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης. Ο 45χρονος συνελήφθη έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.