Κοροναϊός: Στην εκκλησία η δήμαρχος Κέρκυρας παρά την απαγόρευση

Κοροναϊός: Στην εκκλησία η δήμαρχος Κέρκυρας παρά την απαγόρευση

Είχε συμμετάσχει στην καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την παρουσία της δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, στην χθεσινή θεία λειτουργία που έγινε σε εκκλησία του νησιού, ενώ είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κοροναϊού. Την δήμαρχο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός όπως αναφέρει το corfupress.gr.

Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η δήμαρχος είχε συμμετάσχει στην καμπάνια «Μένουμε σπίτι», στην οποία έκανε έκκληση στους δημότες της Κέρκυρας να «μείνουν σπίτι διότι κινδυνεύει η ζωή τους».

Δικογραφία κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού και πιστών

Δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, σχημάτισε αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης, κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα, Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χθες το πρωί, παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης «η δικογραφία έχει αποσταλεί στις αστυνομικές Αρχές και εκτελείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...