Ποια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων έρχονται τις επόμενες ημέρες

Ποια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων έρχονται τις επόμενες ημέρες

Μέσα στα προσεχή 24ωρα θα αποφασιστεί η αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίες προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, με στόχο να αναγκαστούν οι μέχρι σήμερα ασυνεπείς, να συμμορφωθούν με τα μέτρα, προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ «η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται, αφορά τους ασυνεπείς, όχι τους συνεπείς. Τους συνεπείς δεν θα τους θίξει σε τίποτα». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα ο περιορισμός θα έχει να κάνει με τον αριθμό των επιτρεπόμενων μετακινήσεων, κάτι που όπως σημείωσε, εξετάζεται και θα αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα και με το ενδεχόμενο ενός χρονικού περιορισμού στις εξόδους.

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια στις εθνικές οδούς, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σημειώνοντας ότι μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων απαγορεύονται. «Από την πρώτη στιγμή που πήραμε τα μέτρα περιορισμού, είπαμε ότι αν κάποιος είναι στην επαρχία για κάποιον λόγο, έχει το δικαίωμα να γυρίσει άπαξ στον τόπο κατοικίας του. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό μας, γιατί δήθεν χάλασαν τα υδραυλικά. Αυτά δεν γίνονται και δεν θα γίνουν» τόνισε.

«Υπάρχουν λίγοι, οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν δυσανάλογα μεγάλο πρόβλημα, κάνοντας κατάχρηση των δυνατοτήτων για μετακινήσεις. Δεν πήγαιναν πριν από τα μέτρα κάθε μέρα στο σούπερ μάρκετ, αλλά μία φορά την εβδομάδα, ίσως και πιο αραιά. Τώρα γιατί πηγαίνουν τρεις φορές την ημέρα; Ενώ, επίσης, οι Έλληνες δεν διακρινόμασταν τόσο πολύ στη σωματική άσκηση, βλέπουμε τώρα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον ισχυρισμό αυτό συνεχώς. Δηλαδή, γίνεται μία κατάχρηση από τους λίγους» τόνισε.