Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία εξετάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία εξετάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Μετά τις εικόνες πλήθους κόσμου να κάνει βόλτα απολαμβάνοντας την λιακάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία στη Νέα Παραλία, σε περίπτωση που συνεχιστεί ο συνωστισμός, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κοροναϊού, άφησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τη νέα παραλία. Ας κάνουμε όλοι μας υπομονή για 2-3 εβδομάδες. Γινόμαστε και άσχημη εικόνα ως Θεσσαλονίκη για τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι εποχή για να λιαζόμαστε στη Νέα Παραλία. Θα συνεχίσουμε τις συστάσεις προς τον κόσμο, όμως εφόσον δούμε ότι συνεχίζεται θα κλείσουμε τη νέα παραλία», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον ρ/σ Metropolis 95.5, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival,gr.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου, αναφορικά με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. «Μεριμνήσαμε μέσω των ΚΑΠΗ του Δήμου. Το πρόγραμμα για τη φροντίδα στο σπίτι επεκτείνεται γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Όσοι χρειάζονται μια τέτοια φροντίδα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των ΚΑΠΗ του Δήμου. Έχει ενισχυθεί το προσωπικό και υπάρχουν άνθρωποι για να βοηθήσουν. Αναφορικά με τα ΚΕΠ ό,τι χρειάζεται ο κόσμος μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά και να συνεννοείται», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις λαϊκές αγορές, τόνισε ότι κατέθεσε αίτημα να ανασταλλεί προσωρινά η λειτουργία τους. «Στη Μαρτίου το περασμένο Σάββατο γινόταν ένας τρελός χαμός, πηγαίνουν υπερήλικες. Καλύτερα να προτιμήσουν το τοπικό μανάβικο, ένα προϊόν που πιθανώς να μην είναι το φθηνότερο ή το καλύτερο, αλλά η εικόνα του να είναι ο ένας πάνω στον άλλο δεν είναι το καλύτερο για την υγεία» είπε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε, ότι ο Δήμος δεν θα αφήσει πόλη απροστάτευτη. «Όλοι είμαστε στα πόστα μας, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες. Από εκεί και πέρα, είναι και η προσωπική ευθύνη του καθενός. Είναι πολύ μεγάλο “όπλο” να είμαστε στο σπίτι μας και πρέπει να το τηρήσουμε μέχρι κεραίας».

Σημειώνεται, ότι σήμερα δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, από κοινού με ομάδες ΔΙ.ΑΣ., απηύθυναν έκκληση στους Θεσσαλονικείς, που βρίσκονταν στην παραλία, να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να παραμείνουν εκεί.