Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak

Το Εφετείο ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου

Αθώους έκρινε το Εφετείο τους 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και «ηλεκτρονικού πολέμου». Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, με την απόφαση του, έγραψε τον επίλογο σε μια υπόθεση που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια ανατρέποντας την καταδικαστική απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που αθωώθηκαν είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και  ο Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης  και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί  γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος  Κολλίρης  και Ευάγγελος  Βασιλάκος , ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής  Εξοπλισμών  Αντώνης Κάντας  καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Οι δικαστές ακολούθησαν το δρόμο που «έδειξε» η εισαγγελέας της έδρας, η οποία με την εισήγηση της ζήτησε να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι κρίνοντας ότι  δεν πληρείται στην προκειμένη περίπτωση ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την επίμαχη σύμβαση.