Βίντεο με άνδρα να βγάζει όπλο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Βίντεο με άνδρα να βγάζει όπλο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Καταγγελίες ότι πρόκειται για αστυνομικό

Βίντεο με έναν άνδρα να τραβάει όπλο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας σάλο. Το περιστατικό φαίνεται ότι συνέβη κατά τη διάρκεια της έντασης που προηγήθηκε στο εν λόγω πανεπιστημιακό ίδρυμα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, γίνεται λόγος για αστυνομικό που μπήκε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και κατά τη διάρκεια έντασης με ομάδα ατόμων, έβγαλε το όπλο του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η γνησιότητά του, άντρας που φέρεται να είναι αστυνομικός έβγαλε όπλο εναντίον ομάδας ατόμων.

Επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό δεν υπάρχει. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ειδικό φουρό που έβγαλε όπλο επειδή φοβήθηκε την επίθεση από ομάδα ατόμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ειδικός φρουρός βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ για να πάρει τη φίλη του, αφήνοντας την μηχανή του απ’ έξω. Τότε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και σύμφωνα με μαρτυρίες εκείνος έβγαλε όπλο.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το βίντεο.

Τι αναφέρει η «Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ»

Θέση για το γεγονός πήρε η «Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ» με ανάρτησή της στο facebook, όπου δίνει τη δική της εκδοχή για το περιστατικό.

Η ανάρτηση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές της ΑΣΟΕΕ!
Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.»