Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Αναμένονται έντονα φαινόμενα

Βροχές σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί του Σαββάτου 15/02 κυρίως στα νότια και νοτιανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους ήταν ισχυρά όπως για παράδειγμα στη περίπτωση των Φούρνων όπου σε διάστημα δυόμιση ωρών έπεσαν περίπου 106 χιλιοστά βροχής, ενώ από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως το πρωί έπεσαν συνολικά 132 χιλιοστά βροχής σύμφωνα με το meteo.gr.

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στη Σάμο (88 χιλιοστά). Τα ισχυρά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές είχαν επιτυχώς προβλεφθεί όπως φαίνεται στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 15/02.

Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι στα Δωδεκάνησα ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι ισχυρά μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 15/02. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς στα δυτικά και τους 15 με 16 στην υπόλοιπη χώρα.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο 15/02.