Δίκη βιασμού οδηγού ταξί: Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό

Δίκη βιασμού οδηγού ταξί: Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό

Ο κατηγορούμενος παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με το φερόμενο ως θύμα

«Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό, με θίγει. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ...», είπε ο κατηγορούμενος ηθοποιός, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι βίασε τον οδηγό ταξί, στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος όπως είπε ειναι στη φυλακή 443 ημέρες, έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2018 ,στο πάρκο πίσω από τη Γεωπονική Σχολή.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Ο νεαρός ηθοποιός αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον οδηγό και στην διαδρομή τους από το σπίτι του, στο sex shop και το ταχυφαγείο, μέχρι να φτάσουν στο πάρκο και την καταγγελία ότι νάρκωσε τον οδηγό και τον βίασε. Όπως είπε, ο οδηγός ταξί «γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί» και έδωσε την εξήγηση, ότι τον κατήγγειλε, καθώς θεώρησε, ότι κινδύνευε να βρεθεί στη φυλακή, λόγω εκκρεμότητας που είχε σε υπόθεση ναρκωτικών.

«Όταν ένας άνθρωπος έχει περάσει από ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών και φτάνει σε ένα νοσοκομείο, με έναν που έχει πάνω του ναρκωτικά και είναι τέζα, γι' αυτό φώναζε, φοβόταν μήπως πάει φυλακή. Έβλεπε μπροστά του τα κάγκελα της φυλακής» είπε. Μάλιστα, ο κατηγορουμενος εξέφρασε την πεποίθηση, πως το φερόμενο ως θύμα αυτοτραυματίστηκε, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τους ιατροδικαστές, ενώ εκτίμησε, ότι στην περίπτωση που η υπόθεση δεν είχε πάρει μεγάλη διάσταση, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι ηθοποιός, θα είχε προσεγγίσει την οικογένεια του, για να τους αποσπάσει εκβιαστικά χρήματα.

«Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε, για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεων του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει, ότι δεν έχει κακοποιηθεί» τόνισε.

Αποκλείω να έγινε κάτι χωρίς να τη συναίνεση του

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε, πως μέσα στο ταξί από λάθος χύθηκε ουσία popper, η οποία όμως, ισχυρίστηκε, δεν ήταν ικανή να ναρκώσει τον οδηγό. Στη συνέχεια υποστήριξε, πως η πολυήμερη χρήση ναρκωτικών ήταν αυτή, που τον έριξε σε βαθύ ύπνο μέσα στο ταξί, από τον οποίο ξύπνησε στο Ιπποκράτειο, όπου δέχτηκε την ανεξήγητη για εκείνον επίθεση από τον οδηγό. Είχε προηγηθεί, όπως εξήγησε, η βόλτα τους στο πάρκο, αλλά και η συζήτηση τους για τις σεξουαλικές επιλογές τους, η οποία, ωστόσο, ανέφερε ήταν μεταξύ ενηλίκων και δεν υπέκρυπτε πρόθεση για συνεύρεση.

«Στη συζήτηση που είχαμε, με αφορμή τις αγορές μου από το sex shop, μου είπε ότι έχει σχέση με μια κοπέλα, αλλά δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με το φύλλο. "Δεν κάνω διακρίσεις, έχω εμπειρίες και μετά δυο φύλα"» είπε ο ηθοποιός πως του εκμυστηρεύτηκε ο οδηγός ταξί.

Εισαγγελέας: Αποκλείεται άλλο άτομο στο πάρκο να είχε επαφή μαζί του χωρίς τη συναίνεση του;
Κατηγορούμενος: Το αποκλείω... Αν έγινε κάτι, έγινε με τη συναίνεση του. Αποκλείω να έγινε κάτι, χωρίς να το καταλάβει...

Αναφερόμενος στη βόλτα που, όπως είπε, πήγαν στο άλσος «για να χαζολογίσουν» και για να περάσει την ώρα, μέχρι να συναντηθεί με το φίλο του και εκεί έχασε για λίγο από το οπτικό του πεδίο τον οδηγό. «Άρχισα να τον ψάχνω και μετά από πέντε λεπτά άρχισα να σκέφτομαι, μήπως έφυγε μαζί με τα πράγματά μου, τα οποία είχα αφήσει στο ταξί. Τον πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και δεν το σήκωσε. Με πήρε πίσω και μου είπε, ότι είναι στο ταξί. Όταν έφτασα, εκείνος κάτι έφτιαχνε στο πορτ μπαγκάζ. Στο μεταξύ είχα δώσει ραντεβού με φίλο μου σε 40 λεπτά στο σταθμό Αττική. Σε εκείνο το σημείο, από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα... Ήταν σε άριστη κατάσταση» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Στο σημείο που χάσατε τον οδηγό στο πάρκο, πως τον χάσατε;
Κατηγορούμενος: Ήταν πίσω μου, όταν περπατούσαμε. Δεν κοίταξα για ένα δυο λεπτά και μετά κατάλαβα, ότι δεν ακούω τα βήματα του. Δεν τον είδα γύρω μου.
Πρόεδρος: Που ήταν στο διάστημα της απουσίας του;
Κατηγορουμενος: Δεν το γνωρίζω.
(...)
Πρόεδρος: Υπήρχε επαφή με τρίτο πρόσωπο;
Κατηγορούμενος: Λεκτική επαφή είδα. Γενικά όμως προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του οτιδήποτε ομόφυλο.
Πρόεδρος: Είπατε, ότι πιθανόν να αυτοτραυματίστηκε ο οδηγός. Γιατί να μπει σε τέτοια διαδικασία; Γιατί να ρισκαρει να βγει στη δημοσιότητα
Κατηγορούμενος: Δεν το περίμενε φαντάζομαι. Ούτε εγώ. Εγώ για πολλές ημέρες νόμιζα, ότι είχα μπλέξει για το 1,5 γραμμάριο. Δεν καταλάβαινα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι.

Ο 30χρονος ηθοποιός εξήγησε, πως δεν ήθελε να τον εξετάσουν, όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, γιατί ντρέπονταν. «Ξύπνησα στο Ιπποκράτειο. Άνοιξα τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα που είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι, όταν βλέπουμε ένα χρήστη σε αυτή την κατάσταση. Όταν είδα το γιατρό, κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα. Ήθελα να πω, να μη με κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξετάστω, γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένεια μου» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Μισή ώρα τι κάναμε στο πάρκο αγορινα μου»

Σε αρένα κινδύνευσε να μετατραπεί η δικαστική αίθουσα, λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του κατηγορούμενου. Χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών και των δικηγόρων, για να μην έρθουν στα χέρια ο κατηγορούμενος και ο νεαρός ταξιτζής, αλλά και τα μέλη ακροατηρίου.

Είχε προηγηθεί το ξέσπασμα της μητέρας του οδηγού ταξί η οποία φώναξε: «Αν αυτός ο άνθρωπος βγει έξω, η επόμενη μάνα θα κλαίει το παιδί της στο χώμα». «Μισή ώρα τι κάναμε στο πάρκο αγορινα μου» απάντησε ο κατηγορούμενος, απευθυνόμενος στον οδηγό ταξί, με την μητέρα του τελευταίου να επιχειρεί να φτύσει τον κατηγορούμενο. Ακολούθησαν φωνές, έντονες λογομαχίες, αλλά και χειροκροτήματα και από τις δυο πλευρές, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να περιορίσουν τις δυο πλευρές για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Νωρίτερα, στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν καταθέτοντας ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Σπύρος Μπιμπίλας. Όλοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο, ο ηθοποιός να συνδέεται με την πράξη του βιασμού.

Ο ιατροδικαστής που κατάθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ηθοποιού, αρίθμησε στην κατάθεση του σειρά αντιφάσεων και λαθών που εντόπισε στα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. «Από αυτά τα ευρήματα που βρήκαν οι συνάδελφοι, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί βιασμος» κατέληξε ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε ο κατηγορούμενος.

Στο συμπέρασμα, ότι δεν υπήρξε βιασμός, κατέληξε και ο γενετιστής, Γιώργος Φιτσιάλος, ο οποίος επικαλέστηκε τα στοχεία της δικογραφίας. Όπως ανέφερε, στο ταξί δεν βρέθηκε ίχνος σπέρματος ή αίματος, που να «δείχνουν εικόνα σεξουαλικης πράξης». Από την εξέταση που έγινε στο σώμα του οδηγού ταξί, όπως κατεθεσε ο γενετιστής, δεν βρέθηκε στο σώμα του dna του κατηγορουμένου.
Αναφερόμενος δε στα ερωτικά βοηθήματα, υποστήριξε ότι επίσης δεν βρέθηκε dna του οδηγού ταξί, παρά μόνο του ηθοποιού και άλλων ατόμων. «Δεν γίνεται να υπήρξε 18 λεπτά επαφή κατά το κατηγορητήριο, να υπήρξε τριβή και όχι απλή επαφή και να μην έχει βρεθεί ίχνος γενετικού υλικού. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τόνους! Αποκλείεται να έχει συμβαίνει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο αμάξι αυτο» ανάφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Η απολογια του κατηγορούμενου θα συνεχιστεί στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς ένας από τους ενόρκους δήλωσε αδυναμία να παραμείνει στην έδρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...