Γιατρός ασελγούσε στον ανήλικο γιο της πρώην συζύγου του

Γιατρός ασελγούσε στον ανήλικο γιο της πρώην συζύγου του

Κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό

Ένοχος για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκου κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης γιατρός, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί και σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο ασελγούσε επί σειρά ετών σε βάρος του ανήλικου αγοριού, που είχε αποκτήσει η πρώην γυναίκα του από προηγούμενο γάμο της. Την ενοχή του κατηγορουμένου είχε προτείνει νωρίτερα η Εισαγγελέας της Έδρας. Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε πριν από αρκετά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Το δημοσίευμα σημειώνει, ότι παρά το ότι ο ίδιος αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, μέσα στο 2019 κρίθηκε ένοχος σε δύο διαφορετικές δίκες.

Το χρονικό

Ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την ηλικία των 7 ετών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο ο γιατρός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου τον περασμένο Ιούνιο, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του ανηλίκου από το 2005 έως το 2014, δηλαδή μέχρι το παιδί να γίνει 16 ετών.

Ο ανήλικος αποκάλυψε τα όσα φέρεται να περνούσε στα χέρια του κατηγορούμενου, το 2015, αφότου εκείνος χώρισε με τη μητέρα του και αποχώρησε από την οικογενειακή εστία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός ασελγούσε σε βάρος του ανήλικου αγοριού σε διάφορα μέρη, μεταξύ άλλων στο μπάνιο και στο υπόγειο του σπιτιού.