Έγκλημα στο Ηράκλειο: «Με κοιτούσε με το όπλο στα μάτια, μπορούσε να με πυροβολήσει»

Έγκλημα στο Ηράκλειο: «Με κοιτούσε με το όπλο στα μάτια, μπορούσε να με πυροβολήσει»

Η ανατριχιαστική περιγραφή του εγγονού του 79χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 50χρονου δράστη

Ο 50χρονος που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του 79χρονου για ασήμαντη αφορμή, στη Μεσσαρά, φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς καθώς οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν με ύβρεις και απείλησαν να τον λιντσάρουν, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο εγγονός του θύματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φονικού, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε:

«Ποια γυναίκα μένει επάνω, πόσα πληρώνει;, Όταν ο παππούς μου του είπε ότι δεν τον αφορά, εκείνη τη στιγμή έκανα δέκα βήματα πίσω, άκουσα να οπλίζει το όπλο του και να παίζει. Δεν πίστευα ότι θα τον πυροβολούσε, αλλά ότι θα έριχνε στον άερα. Βγήκα έξω και αντίκρυσα τον παππού μου σκοτωμένο και τη γιαγιά μου να κλαίει με αίματα στα χέρια. Με κοιτούσε με το όπλο στα μάτια, θα μπορούσε να με πυροβολήσει εκείνη τη στιγμή».

«Αν η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη, ας τον τιμωρήσει όπως του αξίζει. Εμένα ο άνδρας μου δεν γυρίζει πίσω» τόνισε η σύζυγος του θύματος και κατέληξε: «Δεν θέλω καμία συγγνώμη, δεν την δέχομαι καθόλου».

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου υποστηρίζουν ότι δεν είχε συνείδηση των πράξεών του λόγω του χρόνιου αλκοολισμού του, κάτι που η παράσταση πολιτικής αγωγής απέρριψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον του 79χρονου ιδιοκτήτη και σπιτονοικοκύρη αλλά και της 65χρονης γυναίκας του, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη Μεσσαρά.