Επίθεση σε Γερμανό φωτορεπόρτερ από ακροδεξιούς

Επίθεση σε Γερμανό φωτορεπόρτερ από ακροδεξιούς

Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά των μεταναστών

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εναντίον των μεταναστών/προσφύγων στην πλατεία Συντάγματος, άγνωστοι προερχόμενοι από τον ακροδεξιό χώρο, επιτέθηκαν και χτύπησαν Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την εκδήλωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο φωτορεπόρτερ της Deutche Welle, δέχθηκε επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές χωρίς να προλάβουν να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, στο παρελθόν είχε κάνει ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή και για το λόγο αυτό μάλλον, δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα ανέφερε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση.

Στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η δημοσιογράφος ανέφερε ότι παρολίγο να πέσει και η ίδια θύμα επίθεσης αλλά επενέβησαν οι Αστυνομικοί.

Καταδίκη από την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών

Την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο φωτορεπόρτερ και μέλος της, Τhomas Jacobi, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στο Σύνταγμα, καταδικάζει η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσής μας Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους».

Παρακαλούμε περιμένετε ...