Τραγωδία στους Παξούς: Στο νοσοκομείο Πρέβεζας οι 21 διασωθέντες μετανάστες

Τραγωδία στους Παξούς: Στο νοσοκομείο Πρέβεζας οι 21 διασωθέντες μετανάστες

Έχουν ανασυρθεί 12 σοροί, ο συνολικός αριθμός των επιβατών φέρεται να ξεπερνά τους 50

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου που σημειώθηκε 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Ο αριθμός των συνολικών μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50.

Οι πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φέρουν ανάμεσα τους να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ γίνεται λόγος οι μετανάστες να ήταν πολλές μέρες στη θάλασσα.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.

Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Την ίδια ώρα στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.