Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ολοκληρώθηκαν οι ψυχιατρικές εξετάσεις στον κατηγορούμενο

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ολοκληρώθηκαν οι ψυχιατρικές εξετάσεις στον κατηγορούμενο

Μετά την αποκάλυψη ότι από την εξέταση DNA δεν προκύπτει βιασμός αναμένονται εξελίξεις

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας Βιολόγου, Σούζαν Ίτον, τον περασμένο Ιούλιο στο Κολυμπάρι Χανίων.

Ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της κρατείται από τον περασμένο Νοέμβριο στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού, όπου και υποβάλλεται σε μία σειρά από ψυχιατρικές εξετάσεις προκειμένου να βγει κάποια επίσημη γνωμάτευση. Όπως είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα cretapost.gr ο συνήγορος του 27χρονου, Παντελής Ζέλιος, «η διαδικασία έχει γίνει και οι απαραίτητες ψυχιατρικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί».

Σημείωσε ωστόσο, ότι «ακόμα όμως δεν έχει συνταχθεί το πόρισμα. Αυτό περιμένουμε, το οποίο εικάζουμε πως στο άμεσο μέλλον. Θα συνταχθεί και θα μας αποσταλεί, προκειμένου να το μελετήσουμε και να συμπεριληφθεί στην δικογραφία». Σημειώνεται, ότι μετά την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής γνωμάτευσης ο 27χρονος αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Τρίπολης.

Ο 27χρονος ισχυρίζεται τώρα ότι «δεν την ακούμπησε»

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση τον περασμένο Οκτώβριο, ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις του DNA έδειξαν, πως δεν υπήρξε βιασμός της 60χρονης από το 27χρονο κατ’ ομολογία δράστη. Μάλιστα, ο ίδιος λίγες μέρες μετά μιλώντας σε άτομα του περιβάλλοντός του, άλλαξε την ομολογία που είχε δώσει στις αρχές τον περασμένο Ιούλιο, λέγοντας πως ποτέ δεν βίασε την 60χρονη Σούζαν Ίτον. Ωστόσο ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια συμπληρωματική κατάθεση.

«Δεν έχει γίνει κάποια συμπληρωματική κατάθεση, ως προς την αλλαγή της ομολογίας του. Απλώς ισχυρίζεται, πως δεν υφίσταται η πράξη του βιασμού. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι "δεν την άγγιξα καθόλου"», υπογράμμισε στο cretapost.gr ο κ. Ζέλιος, ο οποίος τόνισε παράλληλα, πως περιμένει το ψυχιατρικό πόρισμα, για να δει πώς θα κινηθεί.

«Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε να δούμε το ψυχιατρικό πόρισμα, ώστε να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα και κυρίως στο κατά πόσο τα λεγόμενά του έχουν κάποια βάση και στη συνέχεια θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την συμπληρωματική κατάθεση», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέλιος.