Ξεβράστηκαν… ψάρια και θαλασσινά στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων

Ξεβράστηκαν… ψάρια και θαλασσινά στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω του ο «Ηφαιστίωνας» από άκρη σε άκρη στην Κρήτη

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνας», με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τα κύματα βρέθηκε για δεύτερο 24ωρο σήμερα το Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, η θάλασσα πέρασε την Πλατεία Συντριβανίου και έφτασε μέχρι τις Αλυσίδες, ξεβράζοντας από φερτά υλικά μέχρι και ψάρια, ενώ τα κύματα κατέστρεψαν υποδομές καταστημάτων στο Ενετικό Λιμάνι.

Καταστροφές όμως προκλήθηκαν και στον κάμπο του Κερίτη. Στα λεγόμενα πορτοκαλοχώρια μεγάλο μέρος της παραγωγής δεν άντεξε τον όγκο του νερού, τις χαλαζοπτώσεις και τους ανέμους και έπεσε στο έδαφος. Ζημιές υπέστησαν και νέες καλλιέργειες αβοκάντο, που έγειραν εξ αιτίας της σαθρότητας του εδάφους και των ανέμων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας κ. Τάσο Κουρουπάκη, «έχει καταστραφεί το 50% της παραγωγής πορτοκαλιών, λεμονιών και γκρέιπ φρουτ».

Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος στο Οροπέδιο Λασιθίου

Την ίδια ώρα, το Οροπέδιο Λασιθίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κι απαγόρευση εισόδου ισχύει από τα ξημερώματα στον κάμπο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, όπως ανέφερε στον «Ράδιο 98.4» ο Γιάννης Στεφανάκης. Η ποσότητα του νερού έχει φθάσει στο 80% με τη Δημοτική Αρχή να ζητά από τον ΟΑΚ να ανοίξει όλες τις διόδους προς το φράγμα Αποσελέμη, μήπως και ανακουφιστεί ο κάμπος.

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς όλους, να μην μπουν στον κάμπο για κανένα λόγο, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο-θάνατο» για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν.

Ένα με το ποτάμι έγινε το γήπεδο στον Καρτερό Ηρακλείου

Στον νομό Ηρακλείου το γήπεδο στον Καρτερό πλημμύρισε ολοκληρωτικά και η καταστροφή μοιάζει να είναι ολική. Η κακοκαιρία διέλυσε το γήπεδο, το οποίο έχει γίνει ένα με τη θάλασσα και το παρακείμενο ποτάμι, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, το γήπεδο πρόσφατα είχε καταστραφεί και πάλι από το ποτάμι που είχε πλημμυρίσει και είχαν γίνει εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα, όμως φαίνεται ότι και πάλι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Το γήπεδο χρησιμοποιείται ως έδρα της ΑΕ Κατσαμπά στην Α1 ΕΠΣΗ, αλλά και από τον Ποσειδώνα, ενώ αρκετές άλλες ομάδες το χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους.