Κατάληψη στο Κουκάκι: «Είναι ένας πόλεμος που γίνεται κάτω από την πόρτα μας»

Κατάληψη στο Κουκάκι: «Είναι ένας πόλεμος που γίνεται κάτω από την πόρτα μας»

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές μιλά για τη σχέση που αποδίδεται στον ίδιο και στους γιους του με την κατάληψη της Ματρόζου

Για τις 15 Μαΐου ορίστηκε η δίκη των 9 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι για την εκκένωση των καταλήψεων της περιοχής, στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Η δίκη των κατηγορουμένων αναβλήθηκε, για να ενημερωθούν οι δικηγόροι για το περιεχόμενο της δικογραφίας. Την ίδια ώρα, απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί, ενώ δεν κατάφερε να προσέλθει στο δικαστήριο, για λόγους υγείας, η κατηγορούμενη η οποία έχει καταγγείλει, ότι δέχτηκε πλαστική σφαίρα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, μίλησε ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, ο οποίος περιέγραψε τα όσα βίωσε μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε κατάληψη στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι:

«Με τη σημερινή αναβολή (της Παρασκευής) που πήραμε στο δικαστήριο, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για να πάρουμε την απαραίτητη απόσταση από τα γεγονότα, δίνεται ο χρόνος να εμφανιστούν στοιχεία από τους γείτονες, από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τη δική του έκπληξη αυτά που έγιναν στην ταράτσα.

Είναι πολύ χρήσιμη αυτή η απόσταση για να καταλαγιάσουν και τα πάθη και να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις.

Αυτό που θέλω εγώ να καταθέσω είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε τη στράτευση στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συναδέλφων, των φίλων μου.

Συμπαραστάθηκαν σε αυτό που συνέβη: την ανεπιθύμητη, δύσκολη δημοσιότητα και σε αυτό το σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι η πόλωση να μην θολώσει την ουσία των πραγμάτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Ινδαρές στάθηκε στη σχέση που κατηγορείται ότι έχει με την κατάληψη της Ματρόζου:

«Έχουμε την ατυχία να έχουμε αυτή τη γειτνίαση. Από εκεί και πέρα τι άλλο να πω.

Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Η ίδια η πραγματικότητα θα δείξει την οικογενειακή τραγωδία, που έβγαλε την οικογένειά μας στα μανταλάκια, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Έδωσε την ευκαιρία σε σχολιαστές που αγνοούν τα γεγονότα, βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και εμείς είμαστε όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε.

Αναφορικά με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού, ο σκηνοθέτης ήταν ξεκάθαρος:

«Εγώ δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο. Υπάρχουν άλλα πράγματα δυσάρεστα για μένα, μια δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου που είναι εξοργιστική».

Ο κ. Ινδαρές κατέληξε μιλώντας για τη σχέση με την κατάληψη που αποδίδεται από την αστυνομία στα παιδιά του:

«Ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει την άσκησή του, δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και δεν έχει τον χρόνο άλλωστε να ασχοληθεί, ο άλλος που είναι φοιτητής στην Πάτρα και έχει έρθει μόνο από την προπαραμονή για να κλάψουμε τον σκύλο μας που τον χάσαμε προχθές….

«Είναι ένας πόλεμος που δεν γίνεται για πρώτη φορά κάτω από την πόρτα μας εξαιτίας αυτής της γειτνίασης. Έχει γίνει και άλλη επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας, ξέρουν πάρα πολύ καλά πώς γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα. Γι’ αυτό είναι ακατανόητο ό,τι έχει γίνει. Θα φανούν όλα. Είναι προφανές» ανέφερε ο σκηνοθέτης.