Κατάληψη στο Κουκάκι: Δικάζονται σήμερα οι συλληφθέντες – Έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Κατάληψη στο Κουκάκι: Δικάζονται σήμερα οι συλληφθέντες – Έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Αντιδράσεις προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του σκηνοθέτη

Στο εδώλιο κάθονται την Παρασκευή οι εννέα συλληφθέντες από τα κτίρια των καταλήψεων στο Κουκάκι, κι ενώ οι αντιδράσεις και η πολιτική αντιπαράθεση για την αστυνομική βία συνεχίζονται.

Σε βάρος των κατηγορουμένων, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, εξύβριση και απόπειρα παράνομης βίας.

Ανάμεσα τους ο γνωστός σκηνοθέτης και οι δυο γιοί του οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη που εκκενώθηκε στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι. Οι ίδιοι καταγγέλλουν «εισβολή» της αστυνομίας στο σπίτι τους καθώς αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την γειτονική κατάληψη.

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο»

Αντιδράσεις προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από το Κουκάκι που ακούγεται ο Δημήτρης Ινδαρές κατά τη σύλληψη του ίδιου και των γιων του.

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς» ακούγεται να λέει ο Δημήτρης Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.