Δίκη Χρυσής Αυγής: Την απαλλαγή της ηγετικής ομάδας ζήτησε η εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την απαλλαγή της ηγετικής ομάδας ζήτησε η εισαγγελέας

Πρότεινε την απαλλαγή τους για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης

Υιοθετώντας σχεδόν το σύνολο των ισχυρισμών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγήθηκε την πλήρη απαλλαγή των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης καθώς και των φερομένων ως μελών της.

Μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτες της Χρυσής Αυγής και ο γενικός γραμματεας Νίκος Μιχαλολιάκος. "Δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός εγκληματικών πράξεων . Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία δεν φέρει ευθύνη η ηγεσία...". "Η ιδεολογία ενός πολιτικού κόμματος είναι ποινικά αδιάφορη αυτό που ελέγχεται ειναι οι αξιόποινες πράξεις. Οι πολιτικές απόψεις δεν ελέγχονται ποινικά " ανέφερε καθώς δεν διαπίστωσε πως από τα στοιχεία ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε ως εγκληματική οργάνωση.

Κατά την εισαγγελέα αποτελούν μεμονωμένα περιστατικα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν, η επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια. Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της αναφέρθηκε στην πορεία της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως το έτος 1992 αποτέλεσε έτος σταθμό καθώς τότε "αποχώρησαν μέλη ακραία ιδεολογικά".

Σύμφωνα με την ειςαγγελεα δεν αποδείχθηκε πως η Χρυσή Αυγή είχε συντάξει κρυφό καταστατικό. Αναφερόμενη σε υποθέσεις που φέρονται να πρωταγωνιστούν μέλη της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει πως είχαν στοχοποιηθεί τα θύματα και συνδέονται με την ηγεσία της Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επικαλεστηκε συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έλεγε πως "η δολοφονία Φύσσα ήταν η πολιτική δολοφονία της Χρυσης Αυγής", αλλά και στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο. "Από ποιο στοιχείο προκύπτει η στοχοποίηση των θυμάτων και ο κεντρικός σχεδιασμός της ηγεσίας;" αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: "Δεν προκύπτει σχεδιασμός ή εντολή βουλευτών".

"Πράγματι η δολοφονία Φύσσα σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την Χρυσή Αυγή" ειπε η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνοντας πως τελικά το κόμμα δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...