Τραγωδία στο Ίλιον: Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου για το 2,5 ετών αγοράκι

Τραγωδία στο Ίλιον: Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου για το 2,5 ετών αγοράκι

Στο πρόσωπο του έφερε κάποιες εκδορές από την προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί

Ασφυξία είναι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η αιτία θανάτου του αγοριού μόλις 2,5 ετών που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε στον αποθηκευτικό χώρο, όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα το 2,5 ετών αγοράκι είχε και κάποιες εκδορές στο πρόσωπο του που προκλήθηκαν κατά την προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί.

Νωρίτερα ο πατέρας του αγοριού είχε μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες αναφέροντας τις τραγικές στιγμές που βίωσαν.

Τι ανέφερε ο πατέρας

«Υπάρχει μια κρεβατοκάμαρα με αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Για να ανοίξει ο μηχανισμός χρειάζεται ανδρική βοήθεια, το άνοιξα εγώ το πρωί και ο μικρός ανακάλυψε τον χώρο που βρισκότανε κάτω από την κρεβατοκάμαρα.

Είχα παραχωρήσει το μεγάλο δωμάτιο στο παιδί και ο μικρός κοιμόταν πολλές φορές στο σαλόνι μαζί μας. Πολλές φορές κοιμόταν ή στο δωμάτιο ή με τον αδερφό του στην μοκέτα δίπλα από την κούνια. Ήταν πολύ ζωηρό παιδί.

Περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ όπου κοιμόταν με τον άνδρα της για να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Δεν είδε το 2,5 ετών αγοράκι εκεί  αλλά αυτό ήταν κάτι καθημερινό και δεν ανησύχησε αφού το παιδί συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Δεν μπορείς να είσαι 24 ώρες πάνω από το παιδί υπάρχει και ο ύπνος. Η λεγόμενη αμέλεια που μου έχουν κάνει την σχετική καταγγελία. 

Αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί, έψαξε το 2,5 ετών αγοράκι. Το μπάνιο ήταν κλειστό. Η κρεβατοκάμαρα επίσης. Με ξύπνησε για να σηκώσει το στρώμα ώστε να δούμε και στον αποθηκευτικό χώρο.

Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής. Η μητέρα έπαθε και νευρικό κλονισμό ενώ άκουγα και κάποιους θορύβους που έκανε (τα σαλάκια του)  αλλά όχι την καρδιά του.

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ο Ταξιάρχης που είναι κοντά, στη Θηβών, δεν έχασα χρόνο για να πάω στο Παίδων το παιδί.

Αυτό έχει γίνει και τίποτα παραπάνω. Είναι τραγικό να απολογούμαι για το τι συνέβη» τόνισε ο πατέρας του παιδιού μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονιών του 2,5 ετών αγοριού

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...