Τραγωδία στο Ίλιον: Είχαμε καταγγελία για παραμέληση του παιδιού, λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τραγωδία στο Ίλιον: Είχαμε καταγγελία για παραμέληση του παιδιού, λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση με το 2,5 ετών αγοράκι

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Ίλιον. Ένα αγοράκι 2,5 ετών μεταφέρθηκε νεκρό από την μητέρα του σε κλινική.

Το αγοράκι πέθανε από ασφυξία καθώς ενώ έπαιζε κρυφτό με τον μικρότερο αδερφό του κρύφτηκε σε ένα μπαούλο.

Η τραγωδία ωστόσο τώρα παίρνει νέες διαστάσεις καθώς το Χαμόγελο του Παιδιού έβγαλε ανακοίνωση πως είχαν δεχτεί καταγγελία για παραμέληση του παιδιού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Από την άλλη συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων στην ΕΡΤ.

Μια ένοικος της ίδιας πολυκατοικίας λέει πως «το πρωί στις 5 μίση η ώρα άκουσε την μητέρα να φωνάζει στον σύζυγο της «το παιδί, το παιδί».

Στη συνέχεια όπως ισχυρίζεται η γειτόνισσα, άκουσε τον σύζυγο να της λέει «ηρέμησε» και έναν ήχο σαν παλαμάκια ή σφαλιάρες ωστόσο δεν γνωρίζει αν ο σύζυγος προσπαθούσε να συνεφέρει την μητέρα ή κάποιος από τους δυο το παιδί.

Το παιδί κλείστηκε από χθες το βράδυ σε έναν αποθηκευτικό χώρο κάτω από τον καναπέ στο σαλόνι του σπιτιού.

Το παιδί έμεινε εκεί όλο το βράδυ και η μητέρα το βρήκε το πρωί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...