Τραγωδία στο Ίλιον: «Η καρδιά του δεν λειτουργούσε, έκανα μαλάξεις, του έδωσα το φιλί της ζωή»

Τραγωδία στο Ίλιον: «Η καρδιά του δεν λειτουργούσε, έκανα μαλάξεις, του έδωσα το φιλί της ζωή»

Τι απαντά στις καταγγελίες για αμέλεια του παιδιού ο πατέρας

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την υπόθεση του 2,5 ετών αγοριού που πέθανε από ασφυξία ενώ έπαιζε μέσα στο σπίτι του.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Το παιδάκι μπήκε προχτές το βράδυ στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς. Στις 5 το πρωί που ξύπνησε η μητέρα δεν είδε το παιδί, το αναζήτησε, αλλά όταν το βρήκε ήταν αργά. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού μίλησε μπροστά στις κάμερες για την υπόθεση

«Υπάρχει μια κρεβατοκάμαρα με αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Για να ανοίξει ο μηχανισμός χρειάζεται ανδρική βοήθεια, το άνοιξα εγώ το πρωί και ο μικρός ανακάλυψε τον χώρο που βρισκότανε κάτω από την κρεβατοκάμαρα.

Είχα παραχωρήσει το μεγάλο δωμάτιο στο παιδί και ο μικρός κοιμόταν πολλές φορές στο σαλόνι μαζί μας. Πολλές φορές κοιμόταν ή στο δωμάτιο ή με τον αδερφό του στην μοκέτα δίπλα από την κούνια. Ήταν πολύ ζωηρό παιδί.

Περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ όπου κοιμόταν με τον άνδρα της για να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Δεν είδε το 2,5 ετών αγοράκι εκεί  αλλά αυτό ήταν κάτι καθημερινό και δεν ανησύχησε αφού το παιδί συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Δεν μπορείς να είσαι 24 ώρες πάνω από το παιδί υπάρχει και ο ύπνος. Η λεγόμενη αμέλεια που μου έχουν κάνει την σχετική καταγγελία. 

Αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί, έψαξε το 2,5 ετών αγοράκι. Το μπάνιο ήταν κλειστό. Η κρεβατοκάμαρα επίσης. Με ξύπνησε για να σηκώσει το στρώμα ώστε να δούμε και στον αποθηκευτικό χώρο.

Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής. Η μητέρα έπαθε και νευρικό κλονισμό ενώ άκουγα και κάποιους θορύβους που έκανε (τα σαλάκια του)  αλλά όχι την καρδιά του.

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ο Ταξιάρχης που είναι κοντά, στη Θηβών, δεν έχασα χρόνο για να πάω στο Παίδων το παιδί.

Αυτό έχει γίνει και τίποτα παραπάνω. Είναι τραγικό να απολογούμαι για το τι συνέβη» τόνισε ο πατέρας του παιδιού μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Υπάρχει μια καταγγελία που έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου. Ερχόντουσαν οι κοπέλες από την Πρόνοια. Είχαν έρθει δυο τρεις φορές. Στην τρίτη - τέταρτη φορά άφησαν ένα χαρτί στην κοπέλα που φροντίζει το παιδί. Τα φρόντιζαν η πεθερά μου, η σύζυγος και τρεις κοπέλες.

Μου δίνει η κοπέλα το χαρτί που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα και εγώ πήρα τηλέφωνο στην Πρόνοια. Μου λένε έχετε μια "καταγγελία" και τους λέω σε δέκα λεπτά ελάτε στη διεύθυνση μου. Δεν θα κλείσετε το τηλέφωνό σας και εγώ θα σας περιμένω, δεν θα προλάβω να φτιάξω κάτι» είπε.

«Ήρθαν οι κυρίες έψαξαν το σπίτι και λένε δεν έχουμε να πούμε κάτι. Η μια κοπέλα δεν ήθελε να κάνει έλεγχο και η άλλη ήθελε και τις άφησα να ψάξουν» κατέληξε.