Κρίσιμη «μάχη» για τη ζωή δίνει 18χρονη λεχώνα στον Πύργο

Κρίσιμη «μάχη» για τη ζωή δίνει 18χρονη λεχώνα στον Πύργο

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ενώ οι γιατροί ξεγέννησαν με καισαρική το αγοράκι που κυοφορούσε

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου η 18χρονη λεχώνα από χωριό του δήμου Ήλιδας, η οποία παρουσίασε συμπτώματα προεκλαμψίας, όταν εξετάστηκε από γυναικολόγο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας την περασμένη Τρίτη.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα patrisnews.gr, η ίδια και οι οικείοι της αποφάσισαν να μην μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπως τους συνεστήθη, αλλά να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Λίγες ώρες αργότερα, η μέχρι τότε έγκυος στην 36η εβδομάδα κύησης, μεταφέρονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τους οικείους της στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.

Οι γιατροί κατάφεραν να «φέρουν» στη ζωή με καισαρική τομή το αγοράκι που κυοφορούσε, το οποίο είναι υγιέστατο και νοσηλεύεται στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, η 18χρονη και το συγγενικό της περιβάλλον είχαν ενημερωθεί πριν από 10 ημέρες περίπου από γυναικολόγο του νοσοκομείου Πύργου, που κάθε Δευτέρα και Τρίτη αναλαμβάνει υπηρεσία στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ότι είχε κάποια ανησυχητικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση της γυναικολόγου και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, της συνεστήθη άμεσα να πάει στο νοσοκομείο του Πύργου ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη, με την ίδια και τους συγγενείς της να απαντούν, ότι θα πάνε στο σπίτι τους και ίσως την επόμενη μέρα να απευθύνονταν στο νοσοκομείο, με την 18χρονη να φεύγει περπατώντας από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο με το οποίο είχε έρθει.

Λίγες ώρες αργότερα όμως, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους οικείους της και πάλι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας σε κακή κατάσταση και από εκεί άμεσα στο νοσοκομείο του Πύργου. Η 18χρονη νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τις επόμενες ώρες να θεωρούνται πολύ κρίσιμες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...