Σάκης Αρναούτογλου: Η εξήγηση γιατί η Βικτώρια δεν ήταν «μετεωρολογική βόμβα»

Σάκης Αρναούτογλου: Η εξήγηση γιατί η Βικτώρια δεν ήταν «μετεωρολογική βόμβα»

«Δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει στην Ελλάδα»

Ολόκληρη την χώρα σαρώνει τις τελευταίες ημέρες η κακοκαιρία «Βικτώρια» με την παρουσία της να είναι έντονη και στην Αττική, τις τελευταίες ώρες.

Ωστόσο σε ανάρτηση του ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί ότι δεν πρόκειται για «μετεωρολογική βόμβα» για τη οποία ακούγαμε τις τελευταίες ημέρες.

Με νέα ανάρτησή του το πρωί της Τετάρτης (13.11.2019), ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από χθες το απόγευμα με τα προβλήματα να είναι έντονα σε Κρήτη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά, ενώ στην Αθήνα αναμένεται νέο κύμα από το μεσημέρι.

Ανεβάζοντας δυο χάρτες, τόνισε πως «το χαμηλό δυτικά της χώρας μας και στο οποίο δόθηκε το όνομα "Βικτώρια" δεν ήλθε ούτε πρόκειται να περάσει ποτέ πάνω από την Ελλάδα καθώς το κέντρο του βρίσκονταν το πρωί στην κεντρική Ιταλία και κινούμενο βόρεια θα εξασθενήσει».

Εξηγώντας γιατί δεν θα υπάρξει ούτε και αύριο "μετεωρολογική βόμβα", ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «δεν υπήρξε ποτέ πτώση της βαρομετρικής πίεσης της τάξεως των 17 hpa μέσα σ’ ένα 24ωρο (που είναι και προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα ως τέτοιο) καθώς το κέντρο του χαμηλού βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας και δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί προς την περιοχή μας αλλά προς τα βόρεια».