Ηλιοφάνεια προβλέπει για την Πέμπτη ο Σάκης Αρναούτογλου – Πού θα έχει ομίχλη το πρωί

Ηλιοφάνεια προβλέπει για την Πέμπτη ο Σάκης Αρναούτογλου – Πού θα έχει ομίχλη το πρωί

Η πρόγνωση και για την Παρασκευή

Καλό καιρό για αύριο, Πέμπτη προβλέπει ο ο Σάκης Αρναούτογλου. «Κρατάμε αρκετή ηλιοφάνεια και στην Αττική και Θεσσαλονίκη με κάποιες ομίχλες νωρίς το πρωί, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αρκετή ηλιοφάνεια και στο νότο», επισήμανε ο Αρναούτογλου, στο αναλυτικό δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΡΤ3 σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, αναφερόμενος στον αυριανό καιρό (Πέμπτη 22/2).

Επίσης, σημείωσε για τον καιρό σε όλη την Ευρώπη: «Οι επόμενες ώρες θα κυλήσουν με αρκετές βροχές στα βορειοδυτικά και πολύ πολύ ισχυρούς ανέμους σχεδόν σε όλα τα βορειοδυτικά της Ευρώπης, από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες και μέχρι και τη νότια Σκανδιναβία».

Παρασκευή και Σάββατο

Η Παρασκευή θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια και θα παραπέμπει σε πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, αλλά και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και στη δυτική Στερεά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες διάσπαρτες βροχές. Υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες.

Δεν αποκλείεται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα να αφήσουν κάποια μπόρα από τη Θράκη μέχρι και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πολύ τοπικά ίσως, ψιχάλες.

Στις Κυκλάδες και στα βορειότερα και νεότερα τμήματα της Κρήτης υπάρχει το ενδεχόμενο να δυναμώσει πρόσκαιρα λίγο περισσότερο.

Στις υπόλοιπες περιοχές όπου δεν έχουμε χρωματισμούς, είπαμε θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια συνοδεία ενός νοτιά ο οποίος θα φτάσει τα 4 με 6 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά.

Από το πρωί του Σαββάτου θα υπάρχουν κάποια σύννεφα κυρίως στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και βόρεια προς Αττική μεριά, Εύβοια και προς το Αιγαίο. Αυτή η συννεφιά θα είναι αρκετά πυκνή στα δυτικά και τα βόρεια.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου: