Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δολοφόνε, δολοφόνε, ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δολοφόνε, δολοφόνε, ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί»

Ένταση και συνθήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μέσα σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μέλη του ακροατηρίου του χειροκροτώντας φώναξαν ρυθμικά «δολοφόνε, δολοφόνε», «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» με τους υποστηρικτές του να απαντούν «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε  αν υπάρχει στο κόμμα «θέμα απόλυτης πειθαρχίας, υπακοής» απάντησε: «Πειθαρχία και Ελλάδα είναι έννοιες αντιφατικές σε όλα τα επίπεδα».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως είναι εθνικιστής. «Λαϊκός εθνικισμός είναι η ιδεολογία μας μετά το 92". Εθνικιστής δήλωνα εθνικιστής δηλώνω ...».

Πρόεδρος: Πριν το 92;

Μιχαλολιάκος: Υπήρχαν διάφορες απόψεις ο καθένας διατύπωνε τη γνώμη του.

Πρόεδρος: Σύμβολα ναζιστικά, χαιρετισμός που κατά άλλους είναι ναζιστικός , μετά το 92;

Μιχαλολιάκος: Ο χαιρετισμός αυτός δεν ήταν ο επίσημος της Χρυσής Αυγής. Χαιρέτησα κάποιες φορές έτσι γιατί τον θεωρώ ελληνικό. Ήταν ο χαιρετισμός των εθνικιστών στο μεσοπόλεμο. Εγώ φασίστας δεν είμαι σε καμία περίπτωση.

«Είμαι περήφανος για τις ιδέες μου αλλά είναι ποινικά αδιάφορες» είπε ενώ αναφερόμενος σε αποσπάσματα ομιλιών του τόνισε: «τα σχήματα λόγου είναι ελεύθερα. Εγώ δεν προέτρεψα σε πράξεις βίας».

Χειροκροτήματα ξέσπασαν στο ακροατήριο όταν ο Νίκος Μιχαλολιακος είπε στο δικαστήριο πως έξω από το σπίτι του έγραψαν το σύνθημα: «ένα μεγάλο λάκο για τον Μιχαλολιάκο» με την πρόεδρο να παρεμβαίνει: «αφήστε μας να προχωρήσουμε».