Θρίλερ δίχως τέλος για τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό που κρατείται από πειρατές

Θρίλερ δίχως τέλος για τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό που κρατείται από πειρατές

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει - Η έκκληση του πατέρα του

Δεν έχει τέλος η αγωνία της οικογένειας του 20χρονου δόκιμου ναυτικού Δ.Γ., ο οποίος απήχθη, με άλλα τρία άτομα τα ξημερώματα της Δευτέρας από το δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle», από πειρατές.

Έπειτα από τρεις ημέρες δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την τύχη του ενώ ο πατέρας του κάνει έκκληση προκειμένου να επιστρέψει ο γιος του ασφαλής στην πατρίδα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε αντιμετωπίζει από παιδί ένα πρόβλημα υγείας και πρέπει να παίρνει κάθε μέρα φάρμακα.

«Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας. Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά », είπε στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ίδιο, κατά τη διάρκεια της εισβολής των πειρατών στο δεξαμενόπλοιο ακολούθησαν συμπλοκές με όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φρουρός.

«Αυτοί ρίχτηκαν στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha, προσθέτοντας πως είναι αποφασισμένος να δώσει όσα ζητήσουν, για να πάρει το παιδί του πίσω.

Μέχρι στιγμής οι πειρατές δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με το Reuters, πιθανολογείται πως ίσως τους κρύβουν στη Νιγηρία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν το δεύτερο ταξίδι του Έλληνα δόκιμου μηχανικού, ο οποίος δεν έχει αποφοιτήσει ακόμα από τη Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού. Το ταξίδι αυτό επρόκειτο να διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο και μετά θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τα μαθήματά του.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών και πρώην μισθοφόρος κ. Ροβύθης, τόνισε ότι εάν τα κίνητρα των δραστών είναι τα λύτρα, τότε οι απαχθέντες αποτελούν ένα σημαντικό «κεφάλαιο» για τους ίδιους, γι αυτό και συνήθως τους φροντίζουν.

Ο ίδιος διατύπωσε την υποψία ότι η ομάδα των πειρατών προήλθε από τη Νιγηρία, καθώς τα περισσότερα συμβάντα σημειώνονται στη χώρα αυτή.