Στο «κόκκινο» η αγωνία για την τύχη του Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές

Στο «κόκκινο» η αγωνία για την τύχη του Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές

«Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν» δηλώνει ο πατέρας του 20χρονου δόκιμου μηχανικού

Βρισκόμαστε στο δεύτερο 24ωρο από τη στιγμή που ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός βρέθηκε όμηρος στα χέρια πειρατών. Ο δόκιμος μηχανικός απήχθη στο Τόνγκο, 18 χιλιόμετρα ανοικτά του λιμανιού Λόμε.

Ο πατέρας του ναυτικού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για τις ώρες αγωνίας που ζει η οικογένειά του, περιγράφει τη στιγμή της πειρατείας και δηλώνει πως είναι έτοιμος να δώσει όσα τους ζητηθούν για να φέρουν πίσω το παιδί τους:

«Η ώρα είναι ένας χρόνος. Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν για να πάρουμε ασφαλές το παιδί πίσω. Πιστεύω ότι όταν το παιδί είναι σε σχολή είναι το κράτος στη μέση, πιστεύω ότι θα πηγαίνει τα παιδιά αυτά σε ασφαλές σημείο. Γιατί είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας να πεις ότι πήγε μόνος του και υπέγραψε να πάει σε μια ζούγκλα», ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου και συνέχισε περιγράφοντας τη στιγμή της εφόδου των πειρατών:

«Ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Τα παιδιά πρέπει να κοιμόντουσαν δυο η ώρα τη νύχτα. Χτύπησε ο συναγερμός και με το που χτύπησε, τα παιδιά πετάχτηκαν να δουν τι γίνεται. Και φαίνεται με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους, τους άρπαξαν αυτοί».

Υπενθυμίζεται ότι στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle», απήχθησαν συνολικά έσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος Έλληνας από το Μεσολόγγι.