Ένας 74χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία εξαφανισθέντος ήρωα πολέμου στη Σάμο

Ένας 74χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία εξαφανισθέντος ήρωα πολέμου στη Σάμο

Ο άνδρας ανήκε στο συγγενικό περιβάλλον του θύματος και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα

Ανατροπή δεδομένων σημειώθηκε στην υπόθεση που αφορούσε την εξαφάνιση ήρωα πολέμου στη Σάμο το Νοέμβριο του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ένας 74χρονος από το στενό περιβάλλον του 92χρονου αγνοουμένου, παραδόθηκε στην Αστυνομία και ομολόγησε τη δολοφονία του.

Μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 26 Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, δηλώθηκε εξαφάνιση του 92χρονου, ο οποίος διέμενε στη Σάμο, από συγγενικό του πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας του Νομού Ευβοίας. Άμεσα εκδηλώθηκαν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο τον 74χρονο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης τη υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προσήγαν τον 74χρονο χθες (24-10-2019) σε αστυνομικό κατάστημα, όπου εξεταζόμενος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ακολούθως, ο δράστης υπέδειξε σημείο σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία θα αποσταλούν σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.