«Καίει» η πραγματογνωμοσύνη τον 28χρονο που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

«Καίει» η πραγματογνωμοσύνη τον 28χρονο που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

«Τους θέρισε σαν αλωνιστική μηχανή» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων

«Φωτιά» είναι η έκθεση των πραγματογνωμόνων της Τροχαίας που ερευνούν το τραγικό δυστύχημα στο Αίγιο τον περασμένο Αύγουστο, όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο 28χρονος σημαιοφόρος του πολεμικού ναυτικού παρέσυρε στο θάνατο γιαγιά και εγγονό, πέφτοντας πάνω τους.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Κώστας Κρεμμύδας, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «όπως φαίνεται από την περιοχή, ήρθε από το πίσω μέρος των ανθρώπων αυτών και τους θέρισε σαν αλωνιστική μηχανή».

Η τρελή πορεία που πραγματοποίησε το αυτοκίνητο

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, ο 28χρονος φέρεται να «μπήκε» στη στροφή με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 133 χλμ/ώρα ενώ κατάφερε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο 150 μέτρα μετά το σημείο που χτύπησε την άτυχη γιαγιά και το μωρό στο καρότσι. Είχε ήδη καβαλήσει πεζοδρόμιο με τους δεξιούς τροχούς στο ρεύμα προς Κόρινθο, απέφυγε κολόνα φωτισμού και κάδο απορριμάτων κόβοντας απότομα το τιμόνι αριστερά μέχρι που πάτησε φρένο στη μέση του δρόμου. Και όλα αυτά ενώ δεν είχε συνειδητοποιήσει, όπως ισχυρίζεται, ότι αφαίρεσε δυο ζωές, στην τραγωδία που συγκλόνισε το Αίγιο και ολόκληρη τη χώρα.

Τι φέρεται να υποστηρίζει ο 28χρονος οδηγός

«Η ταχύτητα του οχήματός μου ήταν περίπου 80-85 χιλιόμετρα την ώρα και ήταν η συνήθης ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

Μετά την ακινητοποίηση του οχήματός μου ένας κύριος μου είπε ότι είχα παρασύρει δύο ανθρώπους και μου υπέδειξε το σημείο όπου αντίκρισα τους θανόντες στο έδαφος αναίσθητους. Τότε συνειδητοποίησα για πρώτη φορά τι είχε συμβεί και αντιλήφθηκα ότι οι άνθρωποι ήταν νεκροί και ότι δεν μπορούσα να προσφέρω καμία βοήθεια» φέρεται να υποστηρίζει ο 28χρονος οδηγός.

Ο 28χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του ναυτοδικείου λόγω νομικού κενού, αν και κατηγορείται για κακούργημα, υποστήριξε επιπλέον ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και πως το δυστύχημα οφείλεται στην ολισθηρότητα και τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος.