Η Άγκυρα προκαλεί ξανά στο Αιγαίο: Παράνομες NAVTEX στην «καρδιά» του και το Ικάριο

Η Άγκυρα προκαλεί ξανά στο Αιγαίο: Παράνομες NAVTEX στην «καρδιά» του και το Ικάριο

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας πέταξε απέναντι από την Λέσβο «σκανάροντας» το νησί

Με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της να «κόβει» βόλτες απέναντι από την Λέσβο «σκανάροντας» προφανώς με τα μέσα που διαθέτει το ελληνικό νησί και δύο παράνομες NAVTEX για τις 17 και 18 Οκτωβρίου έδειξε σήμερα η Άγκυρα πως δεν ξεχνά το Αιγαίο.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Συγκεκριμένα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προχώρησε σε περιπολία πετώντας περίπου στα 6 χιλιόμετρα ύψος, πάνω από τις τουρκικές ακτές απέναντι από την Λέσβο για αρκετή ώρα το πρωί της Δευτέρας. Η ιστοσελίδα flightradar24.com που ασχολείται με την σε πραγματικό χρόνο καταγραφή πτήσεων αεροσκαφών κατέγραψε την συγκεκριμένη πτήση.

Να θυμίσουμε πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ που χρησιμοποιεί η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία διαθέτουν κάμερες και ηλεκτρονικά μέσα που μπορούν να συλλέξουν και να καταγράψουν πολύτιμες πληροφορίες χωρίς να χρειαστεί να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Παράλληλα η Τουρκία μέσω του σταθμού της Σμύρνης που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εξέδωσε δύο NAVTEX για τις 17 και 18 Οκτωβρίου δεσμεύοντας την καρδιά του Αιγαίου μεταξύ Σκύρου και Ψαρρών και η δεύτερη το Ικάριο Πέλαγος, μεταξύ Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...