Πρόστιμα για θεριακλή υπάλληλο του ΠΑΓΝΗ που κάπνιζε στο νοσοκομείο

Πρόστιμα για θεριακλή υπάλληλο του ΠΑΓΝΗ που κάπνιζε στο νοσοκομείο

«Καμπάνες» συνολικά 600 ευρώ σε καθαρίστρια και διευθύντρια κλινικής

Βαριά πρόστιμα «έπεσαν» στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για το κάπνισμα, καθώς 100 ευρώ καλείται να πληρώσει θεριακλής υπάλληλος, αλλά την «πλήρωσε» και η διευθύντρια κλινικής.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχε επόπτης δημόσιας υγείας και η δημοτική αστυνομία έκαναν έφοδο στους χώρους των κλινικών και εντοπίστηκε καθαρίστρια, η οποία κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα σε κλινική και στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ. «Καμπάνα» ύψους 500 ευρώ όμως επιβλήθηκε και στη διευθύντρια της κλινικής, για την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις στο δήμο Ηρακλείου και οι έλεγχοι συνεχίζονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά και σε άλλους χώρους. Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ. Βιδάκης «γίνονται παντού έλεγχοι, ακόμα και σε νοσοκομεία και όχι μόνο σε καταστήματα υγειονομικού ελέγχου. Με το νέο νόμο, προστίθενται οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Θα γνωρίζουμε περισσότερα μέσω των εγκυκλίων και μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου για τους χώρους και τα κλιμάκια που θα κάνουν ελέγχους. Για παράδειγμα ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους στα αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν ανήλικα. Θα καταργηθεί αυτό που ισχύει για κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τμ. τα οποία μπορούσαν να διαθέτουν διακριτό χώρο καπνιζόντων».