Σύλληψη αυτοδιοικητικού για άσκοπους πυροβολισμούς έξω από ΚΥΤ στον Έβρο

Σύλληψη αυτοδιοικητικού για άσκοπους πυροβολισμούς έξω από ΚΥΤ στον Έβρο

Κρατείται και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο - Αστυνομικός στο επάγγελμα

Στη σύλληψη αυτοδιοικητικού του Έβρου για άσκοπους πυροβολισμούς έξω από το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr το απόγευμα αστυνομικοί. Κρατείται στην Ασφάλεια Ορεστιάδας για να οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο.
Oι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αλλά και κατοίκους του χωριού Φυλάκιο όπου συνέβη το περιστατικό, καθώς και εργαζόμενους έξω απ’ το ΠΡΟΚΕΚΑ και το ΚΥΤ, τους  δυο χώρους όπου κρατούνται πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι άκουσαν τους πυροβολισμούς στον αέρα, αναφέρουν ότι χρησιμοποίησε… υπηρεσιακό όπλο που κατείχε νόμιμα λόγω του επαγγέλματος του και το οποίο φυσικά του αφαιρέθηκε. Επίσης, σύμφωνα ίδιες πληροφορίες, μάλλον βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό άρχισε να πυροβολεί άσκοπα στον αέρα.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5 το απόγευμα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας με την διαδικασία του αυτόφωρου, αλλά δεν αποκλείεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της ίδιας ιστοσελίδας ο αυτοδιοικητικός είναι στο επάγγελμα αστυνομικός

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα και την Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώθηκε το σοβαρό αυτό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό, ενώ όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στο Evros-news.gr που επικοινώνησε τηλεφωνικά σε κεντρικό επίπεδο, διατάχθηκε ήδη έρευνα. «Ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και έρευνας που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα της θα υπάρξουν ή όχι οι υπηρεσιακές πειθαρχικές κυρώσεις. Το ποινικό σκέλος αφορά την Δικαιοσύνη, η οποία έχει επίσης επιληφθεί του θέματος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο