Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Βρισκόταν σε ερωτική υπερένταση, ασέλγησε τρεις φορές εις βάρος της

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Βρισκόταν σε ερωτική υπερένταση, ασέλγησε τρεις φορές εις βάρος της

Ανατριχιαστική η απολογία του 27χρονου καθ'ομολογίαν δράστη του εγκλήματος

Η δολοφονία της Σούζαν Ίτον στα Χανιά τον περασμένο Ιούλιο, ήταν μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Αστυνομία τελικά έφτασε στα ίχνη του δράστη του στυγερού εγκλήματος και στη σημερινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», παρουσιάστηκε απόσπασμα από όσα φέρεται ότι κατέθεσε ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος και βιαστής της Αμερικανίδας βιολόγου.

Στο κομμάτι της απολογίας του 27χρονου, περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η στιγμή που την χτύπησε με το αυτοκίνητο ενώ σοκάρουν τα «συναισθήματα» που ένιωθε και τον ώθησαν στις αποτρόπαιες πράξεις του:

«Ζητάει συγγνώμη για την πράξη του και ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο που είχε εξαφανιστεί στο Κολυμπάρι Χανίων. Την 2-7-2019 και ώρα 11:00, επιβιβαζόμενος με το ΙΧ αυτοκίνητό του πήγε στην περιοχή του Ταυρωνίτη Χανίων για κάποιες εργασίες και συγκεκριμένα να κόψει ξύλα για κάποια κλουβιά που έχει για τα πουλιά.

Ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο και στην περιοχή κάθισε για δύο ώρες. Γύρω στις 15:00, επιβιβάστηκε εκ νέου στο όχημά του για να πάει μια βόλτα προς το Κολυμπάρι. Κάποια στιγμή στη διαδρομή και ενώ κινούνταν κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας μόλις πέρασε το εικονοστάσι, το οποίο βρισκόταν από τη μεριά της θάλασσας, τότε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από εκείνον, στο πλάι του δρόμου είδε μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν πλάτη προς εκείνον και κατευθυνόταν και αυτή προς Αφράτα.

Η γυναίκα αυτή έκανε γρήγορο περπάτημα και φορούσε ένα μαύρο σορτσάκι αθλητικό και ένα ροζ χρώματος μπουστάκι. Εκείνος πήγαινε στο δρόμο με πολύ χαμηλή ταχύτητα και την είδε να στρίβει αριστερά και να ανεβαίνει το δρομάκι που οδηγεί στο μνημείο Ευελπίδων. Η αρχική του σκέψη ήταν να γυρίσει προς τον Ταυρωνίτη μέσα από το Κολυμπάρι αλλά λίγο πριν φτάσει στο ύψος του δρόμου που οδηγεί στο μνημείο ένιωσε μέσα του μια ανώτερη δύναμη, η οποία τον ώθησε να ακολουθήσει τη διαδρομή της. Σταμάτησε για λίγο το αυτοκίνητό του και άφησε τη γυναίκα να προπορευθεί. Χωρίς να καταλάβει το γιατί, έστριψε το τιμόνι του αυτοκινήτου προς τη γυναίκα και τη χτύπησε.

Αρχικά ήταν ζωντανή.  Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε να πάρει την αστυνομία ή ασθενοφόρο αλλά λόγω του ότι είχε καταλάβει ότι η κατάστασή της ήταν αρκετά σοβαρή, αποφάσισε για να μην μπλέξει χειρότερα, να δει με ποιον τρόπο θα εξαφανίσει τη γυναίκα. Τον βρήκαν οι γονείς του και τα παιδιά και τους είπε ότι έκανε δουλειές όλη μέρα... Πρώτη φορά ένιωσε το συναίσθημα να σκοτώσει. Τη συγκεκριμένη περίοδο βρισκόταν σε μια ερωτική υπερένταση και ήθελε να προβεί σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη ακόμα και με βίαιο τρόπο και γι' αυτό ασέλγησε 3 φορές σε βάρος της».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή από το 56.45'-1.01.38':