Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν τη φροντίδα του βρέφους που βρέθηκε στο Βόλο

Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν τη φροντίδα του βρέφους που βρέθηκε στο Βόλο

Θα το φιλοξενήσουν στον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Τα Παιδικά Χωριά SOS ως φορέας παιδικής προστασίας, μετά την ανακοίνωση για την εγκατάλειψη βρέφους στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Ν. Ιωνίας Βόλου, εκφράζουν τη λύπη και τον βαθύ προβληματισμό τους για αυτό το ακραίο φαινόμενο και συγχρόνως τη διαθεσιμότητα να αναλάβουν τη φροντίδα και φιλοξενία του βρέφους στον Ξενώνα Βρεφών SOS που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Τα Παιδικά Χωριά SOS με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό τους μπορούν να προσφέρουν στο βρέφος τη φροντίδα που χρειάζεται και να αποτελέσουν την ανοιχτή αγκαλιά που στερήθηκε τόσο πρώιμα στη ζωή του.

Ο κ. Γ. Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, σε σχετικό ερώτημα που του απευθύνθηκε, δήλωσε: «Έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτή την κοινωνική ανάγκη και πραγματικά μας λυπεί που διαπιστώνουμε ότι συνεχίζουν να εμφανίζονται περιστατικά εγκατάλειψης βρεφών και μάλιστα με τρόπο που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες. Τα Παιδικά Χωριά SOS μέσα από τα προγράμματα που λειτουργούμε μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη και σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις, οι οποίες ευχόμαστε να εκλείψουν».

Ο Ξενώνας Βρεφών SOS υποδέχεται βρέφη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας μας με στόχο η παραμονή τους στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο Αναρρωτήριο Πεντέλης να καταφέρει να επουλώσει το τραύμα της εγκατάλειψης ή παραμέλησης, υποστηρίζοντας παράλληλα την αναδοχή αυτών των βρεφών, σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...