Η έκρηξη της πρόεδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγή

Η έκρηξη της πρόεδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγή

«Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης;»

Την έκρηξη της πρόεδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε η απολογία κατηγορούμενου ως μέλους του τάγματος εφόδου το οποίο επιτέθηκε στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, το καλοκαιρι του 2012. «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε... Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο...» ήταν το σχόλιο της Μαρίας Λεπενιώτη όταν ο κατηγορούμενος αναίρεσε την απολογία του, ενώπιον των ανακριτών,  όπου είχε δώσει λεπτομερείς περιγραφές για το πώς οι συγκατηγορούμενοί του επιχείρησαν να κρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην επίθεση αποδίδοντας ο γεγονός της σύλληψης του στην... τύχη. «Πιστεύω ότι έγινε για να ενεργοποιήσουν το θέμα. Εμάς βρήκαν και σε εμάς τα έκαναν...» ανέφερε χαρακτηριστικά  ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει  πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο είπε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

«Εγώ κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ παραλλαγές, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτούς που το έκαναν» ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό, εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζουμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο».